3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Vrij van prestatiedruk wordt tomeloze inzet beloond

Het moest er toch een keer van komen, de eerste overwinning van deze competitie. We weten inmiddels allemaal met welke problemen het elftal deze competitie te kampen had en daarom was de overwinning van zaterdag 20 april tegen Terneuzense Boys niet alleen dik verdiend, maar wordt het de ploeg ook gegund. Een klinkende 4-0 zege in een wedstrijd die Sliedrecht volledig onder controle had.

Prima solo

De start was van beide kanten heel voorzichtig en van kansen was voorlopig nog geen sprake. Wel was duidelijk dat Sliedrecht snel vooruit wilde voetballen en druk houden op de tegenstander. Na een kleine twintig minuten viel de eerste treffer, toen een prima solo van Mike van Kraay over de lengte van het veld eindigde bij Juthlen Castillo die voor het doel opdook en 1-0 scoorde. Tot kort voor rust bleef de krachtsverhouding aardig in evenwicht, maar in de 40e minuut werd Juthlen Castillo gevloerd in het 16-meter gebied. De toegekende strafschop was natuurlijk voor Marciano Simonis (2-0) waarmee een comfortabele ruststand werd behaald.

Regelmatig onder vuur

Maar Sliedrecht heeft wel meer halverwege of zelfs kort voor tijd de leiding gehad dit seizoen, dus in de tweede helft was er alles aan gelegen om de Zeeuwen, die ook in direct degradatiegevaar verkeren, het scoren te beletten. En Sliedrecht startte ook heel attent. Een vrije kop kans van opnieuw Juthlen Castillo ging net naast en ook vanaf de rand van het strafschopgebied werd het doel regelmatig onder vuur genomen. Sliedrecht hield Terneuzense Boys op eigen helft en de ene na de andere aanvalsgolf kwam op doelman Pijpelink af.

Aanvallende actie

Halverwege de tweede helft werd dan uiteindelijk de ban gebroken. Na een corner kon Benjamin Meijdam uit een scrimmage 3-0 scoren en leek Terneuzense Boys murw geslagen. Veel tegenspel konden de Zeeuwen daarna niet meer geven en Sliedrecht kon na hartenlust aanvallen opzetten. Luttele minuten na het derde doelpunt kwam door een goede aanvallende actie van Ian van Bekkum de bal bij Habib Oreagba dia laag en hard 4-0 binnenschoot.

Zonder degradatiedruk

Nog was de koek niet op, want direct daarna werd Benjamin Meijdam onderuit gelopen en mocht Simonis zijn tweede strafschop nemen. Keeper Pijpelink stak daar een stokje voor en koos de goede hoek. Zo bleef het 4-0, een uitslag die tot stand kwam door een combinatie van vertrouwen en hard werken en zonder degradatiedruk, want dat was al een voldongen feit. Hopelijk is dit een voorproefje van wat ook volgend jaar in de 2e klas verlangd zal worden van de spelers. Dit was in ieder geval een beloning daarvoor. Zaterdag 4 mei speelt Sliedrecht in en tegen Papendrecht.