Scheidsrechter

Verhoeff, H.C.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 5 maart 2016. Aan het begin van het seizoen werd bij de deze datum misschien wel gedacht aan een topper tussen de bovenste teams. Eenmaal bij deze datum aangekomen was al duidelijk dat dit waarschijnlijk niet het geval zou gaan zijn. ASWH had nog geen wedstrijd verloren en kwam met een selectie van 19 man! naar Sportpark De Lockhorst. En dit is niet alles, alleen al dit seizoen zijn er in totaal 34 jongens aangetreden voor ASWH 2. Vast een hele gezellige boel! Sliedrecht daarentegen heeft een veel krappere, maar natuurlijk veel gezelligere, selectie om aan te treden tegen ASWH.

Vol goede moed werd om 11 uur gestart aan de voorbereiding van de wedstrijd. De Kleine Generaal, die volgend jaar de talenten van de A1 weer onder zijn hoede gaat nemen, had zijn hoge toverhoed tevoorschijn moeten halen vanwege een aantal afwezigen of niet-trainingsgevallen. Kevin was afwezig vanwege werk, Kenny moest naar zijn liefje in Engeland, en Tim B was een weekendje zijn armspieren kweken. Bob was nog steeds geblesseerd, maar ook Tim H mogen we niet vergeten, hij was in zijn rolstoel ook aanwezig om de wedstrijd te bekijken. Hier kwam ook nog bij kijken dat Niels de gehele week niet had getraind. De puzzel van de Kleine Generaal en Luffie kwam uiteindelijk zo op het papier te staan:

Lobbezoo kreeg nog één keer het vertrouwen van de trainer in de goal. Achterin mocht Jeroen W zijn rentree maken op links na zeer langdurig blessureleed, Dennis B en Jeroen A waren de centrale jongens en Bassie stond weer bijna ouderwets op rechts. Op het middenveld was na gepuzzel Wlips centraal komen te staan met aan beide kanten Shurnel en Jos. De hangende spitsen waren de vlugge jaapies Danny en Glenn. En de eilandspits was Snap. Op de bank zaten Niels, Patrick, Rick en Jordy.

De wedstrijd begon met vrijwel al het balbezit voor ASWH. Ze lieten de bal van links naar rechts gaan, maar door goed compact spel van Sliedrecht kwamen hier geen grote kansen uit. Het eerste kwartier leek Sliedrecht goed te doorstaan totdat een voorzet van de linksbuiten ver in de zestienmeter viel en Jeroen A zijn man niet meer in het vizier had. De spits kon de bal aannemen en makkelijke de 0-1 in de 14e minuut binnenschieten. Sliedrecht had het in het vervolg moeilijk met de behendige en snelle jongens van ASWH. Duels werden ook soms maar half aangegaan en dat is nou juist wat deze jongens fantastisch vinden. Sliedrecht werd nog een aantal keer gevaarlijk via de steekpasses van Jos op Danny of Glenn, maar heel groot gevaar kwam hier niet uit voort. Na een kleine 20 minuten kon Wlips niet meer op tijd uitstappen op de nummer 10 van ASWH na een goede aanval en schoof deze de bal in de linkerhoek van de goal. 0-2 en Sliedrecht moest de mouwen opstropen. Een aantal minuten voor rust kreeg ASWH een vrije trap net buiten de zestienmeter van Sliedrecht, met een fantastische krul werd de bal achter Lobbezoo tegen de netten aangeschoten 0-3. Met deze stand ging Sliedrecht ook de rust in.

In de rust mocht even het stoom worden uitgeblazen. Het was duidelijk, Sliedrecht werd flink overlopen en moest in de tweede helft iets verder naar voren gaan spelen om de druk wat te verminderen. Jeroen W had een helft achter twee hielen aangelopen en hield het voor gezien, hiervoor kwam Niels in het veld. Door deze wissel schoof Wlips een plekje naar achter en ging Jeroen A naar linksback.

De tweede helft startte met dezelfde druk als in de eerste helft, echter werden de spelers van ASWH iet wat nonchalant. Sliedrecht rook dit en wilde hiervan profiteren. Dit werd na een kleine 10 minuten ook gedaan door Jos. De keeper van ASWH stond al de gehele wedstrijd ver voor zijn doel en Jos besloot het op zijn Jos’s eens te proberen met een leep balletje in de verre bovenhoek. Heerlijke goal en de 1-3 stond genoteerd. De vreugde mocht alleen niet van lange duur zijn want voor Sliedrecht het wist lag de bal alweer achter keeper Lobbezoo 1-4.

Na de 1-4 wilde Sliedrecht nog wat recht gaan zetten en werd de druk iets opgevoerd. Er kwamen steeds meer kansen en de paal werd zelfs nog geraakt. Maar als de goal niet valt aan de ene kant dan valt hij wel aan de andere kant. Wederom werd een vrije trap van ASWH omgezet in een goal, ook deze bal leek in de ogen van de spelers houdbaar. De keeper dacht hier echter anders over, 1-5. Gelijk na de 1-5 maakt Sliedrecht ook een goal. De ingevallen Patrick werd diep gestuurd aan de rechterkant en kreeg de bal met wat geluk tegen het been van de verdediger aan. Deze wist hier geen raad mee en tikte de bal in de eigen goal. 2-5.

ASWH zette nogmaals aan en kwam vanaf de rechterkant met een voorzet op de spits. Dennis B was zijn tegenstander even kwijt en hierdoor kon de bal goed neergelegd worden voor de inlopende linksbuiten. Deze kon de bal achter keeper Lobbezoo schuiven. 2-6.

Het slotakkoord was voor Sliedrecht. Snap mocht aanleggen voor een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Je zou het niet willen en kunnen geloven, maar zelfs als hij de hele wedstrijd op een eiland staat en het daar wel prima vindt, maakt hij toch nog een goal. De 3-6 staat genoteerd op naam van Snap en dit leidde niet tot vreugde bij een aantal spelers van de selectie.

Een fikse nederlaag, misschien vooraf wel verwacht, maar desalniettemin geen punten voor Sliedrecht. Komende wedstrijden zijn Kloetinge(uit) en Drechtsteek(thuis) de tegenstanders, tegen deze clubs moeten 6 punten worden gehaald om niet te ver naar beneden te zakken.