Sliedrecht 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

20 februari 2016 14:30

Klop, T.

Na de overtuigende winstpartij van vorige week (7-1 tegen SSV’65) mocht Sliedrecht vandaag aantreden tegen Roda Boys 2 uit Aalst. De weersomstandigheden van de gehele nacht lieten de spelers van Sliedrecht in afwachting op de eventuele doorgang van de wedstrijd. Uiteindelijk werd toch groen licht gegeven voor de wedstrijd en mocht de reis naar Aalst worden ingezet.

De doorgang van de wedstrijd bleek bij aankomst een groot mirakel, aangezien de modderpoel duidelijk zichtbaar was vanaf enkele honderden meters. Alles duidde erop dat Roda Boys deze omstandigheden als ideaal middel zagen om Sliedrecht 2 een tegenslag te gaan bezorgen.

De volgende elf mannen mochten de strijd vandaag aangaan: Jordy, die na een lange tijd weer ‘fit’ was, mocht in de goal plaatsnemen. De verdediging bestond vandaag uit Bassie, Wlips, Dennis B en Jeroen. Het middenveld werd vormgegeven met Kevin, Niels en Jos. Kenny mocht weer op tien plaatsnemen en het duo Snap/Danny c.q. Vader/Zoon stond voorin. De bank werd warm gehouden door de van wintersport teruggekeerde Glenn, Rick en Tim B. De afwezigen van vandaag waren Tim H, die voorlopig niet meer in actie zal komen vanwege een flink aantal breuken in zijn voet, Patrick, die hoe kon het ook anders wederom een weekendje weg was en Stefan Lobbezoo. Over laatstgenoemde is afgelopen week nog een opmerkelijk feitje naar buiten gekomen, want wist u dat je als je een schop tegen je hand krijgt dit resulteert in een huppelloopje van circa 1,5 kilometer? En dat je daarna met de staart tussen de benen naar de kleedkamer gaat om vervolgens na de training lachend onder de douche plaats te nemen terwijl je een halfuur daarvoor WEER een training voor de rest hebt verziekt? Nou, als u het niet weet, wij wel in ieder geval! Bedankt weer.

Afijn, de wedstrijd van vandaag is aan de beurt. Rond klokslag half 3 werd gestart met de wedstrijd. Roda Boys begon vol goede moed aan de wedstrijd, want wat heb je te verliezen als je 10e staat met 13 punten. Dit resulteerde binnen 30 seconden in een steekbal richting de spits van Roda Boys, Bas wist zich hier geen raad mee en bracht de spits van Roda Boys buiten de zestienmeter ten val. De iet wat aparte scheidsrechter dacht hier echter anders over en legde de bal resoluut op de stip. Werd dit bepalend voor de wedstrijd van vandaag of wist Jordy de penalty te stoppen? Het werd het eerste, want de speler van Roda Boys schoot de bal prima tegen de touwen achter Jordy. 1-0 en Sliedrecht keek binnen 1 minuut tegen een achterstand aan.

Een achterstand is niets nieuws voor Sliedrecht dit seizoen, dus werden de schouders er maar weer eens onder gezet voor vanmiddag. Sliedrecht probeerde de druk van zich af te spelen maar had hier duidelijk moeite mee in combinatie met het zeer moeilijk bespeelbare veld. De spitsen werden nog moeilijk bereikt en onzorgvuldig spel creëerde een aantal kansen voor Roda Boys. Sliedrecht kreeg echter ook een flink aantal kansen en speelde niet eens heel slecht voetbal. Dit zorgde alleen niet voor doelpunten, tot het moment dat Jos de bal kreeg na een kleine 25 minuten spelen. Hij bracht zonder twijfelen de bal vanuit het niets voor de goal. De bal was perfect en kon door Snap met een laatste zet tot de 1-1 worden omgezet.

Na deze goal trok Sliedrecht de wedstrijd meer naar zich toe, Danny kreeg een aantal goede mogelijkheden om tot een goal of goede voorzet te komen. Maar ook Snap en Kenny kregen goede kansen. Na een minuut of 35 ging Snap één op één op de keeper af en legde deze af op Kenny die voor de 1-2 tekende. Maar ook dit mocht niet zo zijn, want Kenny stond volgens de dramatisch vlaggende grensrechter buitenspel. Een andere grote kans kwam ook van de voeten van Kenny, hij kreeg het voor elkaar om vanaf minder dan een meter afstand de bal op de paal te krijgen. De goal viel dus niet in het voordeel van Sliedrecht. Dit gebeurde wel in de 44e minuut in het voordeel van Roda Boys. De bal kwam in de voeten van de spits van Roda Boys, deze speelde de bal naar de nummer tien voor een kaats. De spits ontving de bal terug en kon door een dekkingsfout de bal prachtig achter Jordy krullen. 2-1 en Sliedrecht ging de rust in met een achterstand.

In de rust werd benadrukt dat er niets aan de hand was en Sliedrecht nog 45 minuten had om dit recht te zetten. Na rust ging Sliedrecht direct voor de gelijkmaker en creëerde het een aantal goede kansen. Opmerkelijk was daarbij dat de grensrechter continu met de vlag stond te wapperen. Gelukkig zag de scheidsrechter deze middag dat het vrijwel in alle gevallen onterecht was en liet hij een aantal keer doorspelen. Op enig moment mocht een corner vanaf links worden genomen, met een indraaiende bal werd de zijkant van het hoofd van Niels geraakt en viel vanuit het niets de 2-2 binnen. Nog een minuut of 20 te spelen en de winst lag weer binnen het bereik van Sliedrecht.

De Kleine Generaal wilde het tij keren en bracht Glenn in voor Bassie. Met Glenn erbij ging Sliedrecht 1 op 1 spelen en werd de aanvallende druk hoger. Dit zorgde voor grote kansen. Glenn schoot van dichtbij naast na een glijpartij en Danny schoot hard voorlangs na een mooie aanval vanaf de zijkant. De 2-3 viel alleen niet binnen. Het einde van de wedstrijd naderde en het leek erop dat 2-2 het hoogst haalbare leek. Jammer genoeg was niets minder waar, want na balverlies op eigen helft werd de nummer tien van Roda Boys in stelling gebracht op ongeveer 20 meter van de goal. De speler twijfelde geen moment en schoof de bal prima in de verre hoek buiten het bereik van Jordy. 92e minuut en Sliedrecht stond weer achter 3-2. Vrijwel direct na de goal werd de wedstrijd beëindigd door de scheidsrechter. Sliedrecht liet dure punten liggen in de strijd om een plek in de top 5.

Volgende week is een vrije zaterdag, maar de week daarop volgt de kraker tegen ASWH 2. Sliedrecht heeft flink wat goed te maken na de 5-0 nederlaag eerder dit seizoen.