Sliedrecht 2 speelt Almkerk 2 zoek in de eerste wedstrijd na de winterstop

Sliedrecht 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

23 januari 2016 14:30

Berendsen, H.J.M.

Na een wat langere rustperiode, ook wel winterstop genoemd, mochten de mannen van Sliedrecht 2 weer aantreden in competitieverband. Van 8 tot en met 11 januari is Sliedrecht 2 in Marbella, Spanje geweest om de tank weer op te laden voor de tweede seizoenshelft. In Marbella werd 4-4 gespeeld tegen een Spaanse 2e klasser en in Nederland werd Papendrecht 2 na 90 minuten op 5-5 gehouden. Al met al geen uitslagen om over naar huis te schrijven..

Maar niet getreurd, op de trainingen werd goede partijen neergezet en daarom ging Sliedrecht 2 vol goede moed richting Almkerk. Deze goede moed werd extra kracht bijgezet toen midweeks bekend werd dat een veteraan zou ontbreken op zaterdag. Velen dachten dat hij de schoenen eindelijk in de wilgen had gehangen, maar niets was minder waar.. De Kleine Generaal had na het uitkiezen van een nieuw kabouterpaddenstoeltje weer de energie om een wedstrijdselectie op de been te krijgen. Sliedrecht 2 moest vandaag winnen om de aansluiting met de top 5 te kunnen bewaren. De opdracht was dus duidelijk!

De volgende elf mochten vandaag in de basis starten: Lob S stond weer eens onder de lat, hij had op het laatste moment geen moeite met vrij krijgen, omdat hij natuurlijk 14 weken in een jaar vrij heeft! De verdediging bestond vandaag uit Dennis B, Wlips, Danny en Jeroen. Op het middenveld was een plekje ingeruimd voor Patrick, die niet meer in het vliegtuig naar Lissabon durft na de noodlanding op Sevilla. Verder was er plaats voor Niels en Jos. Op tien mocht Kenny vandaag van waarde zijn en voorin stonden vader Snap en zoon Danny naast elkaar. De bankzitters waren Tim H, Tim B, Bas, Jordy en Rick. Verder waren ook de geblesseerde Bob, Glenn en Jeroen W aanwezig voor de morele steun.

De wedstrijd begon goed voor Sliedrecht. Vanaf het eerste moment werd er slim druk gezet op de verdediging van Almkerk en ook werden de duels achterin gewonnen. Grote kansen bleven nog uit, maar de combinaties liepen vlot en het was wachten op de 0-1. Deze 0-1 kwam er, en hoe! Joske kreeg de bal op links aangespeeld en zag Snap de hoek induiken. Met gepaste snelheid kwam Snap aan de bal. Hij zag Danny vrijlopen voor de goal en gaf de bal perfect voor. Het enige wat Danny moest doen was de bal snoeihard binnenkoppen.

Sliedrecht bleef niet wachten na deze 0-1 en zette wederom vol druk. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Snap, waarvan er zeker 1 á 2 in hadden mogen vliegen. Een goede aanval zorgde uiteindelijk voor een corner van rechts. Jos nam plaats achter de bal en plaatste de bal voor de goal. De bal werd niet goed uitverdedigd en viel voor de voeten van Niels. Niels kapte zijn man goed uit op de zestienmeterlijn en twijfelde geen moment. Met een lekkere schuiver met links zorgde hij voor de 0-2.

De 0-3 volgde al snel hierna, wederom uit een corner van Jos. Snap rook zijn kratje pils al en was als een jakhals aanwezig in de zestienmeter. Jos kon deze bal lekker indraaien en zorgde voor een vlijmscherpe corner tussen de keeper en de eerste paal. Niels was inmiddels in slaap gevallen tegen de keeper, waardoor hij de bal niet goed kon verwerken en de bal per ongeluk tegen het oor van de nietsvermoedende Snap bokste. 0-3 en het kratje was binnen. Met deze stand ging Sliedrecht de rust in. Bijna geen kansen weggegeven en 3 goede goals. Iedereen was in opperbeste stemming na het goede voetbal dat was laten zien.

Na rust startte Sliedrecht met dezelfde elf man als voor rust. De eerste paar minuten na rust was Sliedrecht laks en onzuiver. Hierdoor kreeg Almkerk was hoop op een doelpunt. Gelukkig werd er al snel orde op zaken gesteld en werd de organisatie weer ingenomen. De goede aanvallen bleven gedurende de tweede helft en dit leverde uitgespeelde kansen op. Zo ook bij de 0-4. Vanaf links werd een goede aanval opgezet met combinaties tussen Jos, Niels, Snap en Kenny, Uiteindelijk belandde de bal na druk zetten voor de voeten van Patrick. Die aarzelde geen moment en schoot zijn eerste van de competitie binnen.

Na de 0-4 moest Danny het veld ruimen voor Tim H en werd Patrick gewisseld voor ijverige Bassie. Met twee andere jongens in het veld werd geen gas terug genomen. Sliedrecht heerste op het veld en kreeg ruimte om het spel te maken. Na een aanval over rechts werd Bas vrijgespeeld op 20 meter van de goal. Bas zag Snap een loopactie maken en besloot de bal mee te geven. Snap aarzelde geen moment en schoot de bal vol tegen de netten aan. De vijfde en laatste van de middag!

Na 90 minuten en een beetje vond de goed leidende scheidsrechter het mooi geweest en hij besloot hij de wedstrijd te beëindigen. Sliedrecht had de opsteker die nodig was om de aansluiting bij de top 5 te behouden. De Kleine Generaal was tevreden en kon zich weer tactisch op gaan laden voor de pot tegen Kozakken Boys 2. In de heenwedstrijd werd het 2-3. Na een 3-0 achterstand werd in de tweede helft nog iets goedgemaakt door Sliedrecht. Laat dit een goede les zijn geweest voor komende wedstrijd.