Heerjansdam 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

12 december 2015 12:00

Kastel, A.M.W. van

Na 4 weken van puntverlies mocht Sliedrecht 2 zich voor de winterstop proberen te herpakken tegen Heerjansdam 2. Vorige week werd met 4-2 verloren van Tricht 2 en daarom waren de punten van harte welkom bij Sliedrecht 2. Ditmaal was de selectie aardig geslonken en mocht Jesse Koppelaar van de A1 selectie plaatsnemen op de bank. Kevin ontbrak vanwege een schorsing, Bob en Jeroen W zijn nog geblesseerd, Jordy was nog niet op tijd fit om mee te kunnen doen en ook Jimmy ontbrak vandaag.

Afgelopen week mochten de spelers wennen aan het nieuwe kunstgras om vandaag de eerste wedstrijd te kunnen spelen. De volgende elf mochten vandaag in de basis starten: Nico begon weer een keertje in de goal. De verdediging bestond uit Rick W, Dennis B, Wlips en Jeroen A. Het middenveld bestond uit Jos, Niels en Speedy Danny. Voorin stonden Glenn, Snap en Kenny.

Op de bank zaten Patrick, Tim H, Bas en Jesse.

Sliedrecht begon de wedstrijd zoals de afgelopen weken eigenlijk niet was gebeurd. Met passie en zorgvuldig spel werd Heerjansdam bestreden. Opbouwend van achteruit, Heerjansdam liet dit toe, en goed kantelend van links naar rechts. Vrijwel direct na de aftrap zette Danny zijn snelheid even aan op het middenveld. Hij sprintte de linksback voorbij alsof hij stond te slapen, maar kon jammer genoeg de bal net niet binnen de palen krijgen.

Echte grote kansen kwamen ook daarna nog. Diverse malen werd een aanval goed uitgespeeld en konden Kenny of Snap proberen af te ronden. Dit resulteerde echter niet in een goal van één van beide. Na een vloeiende aanval via Glenn en Snap werd Danny bereikt met een heerlijk steekpass. Danny bewaarde de rust en rondde keurig af op de goal van Heerjansdam, eindelijk de voorsprong 1-0. Sliedrecht kwam vrijwel niet in de problemen met de lange ballen van Heerjansdam. De weg naar de spits werd goed geblokkeerd door Niels in samenwerking met Wlips en Dennis B. Hierdoor kon Sliedrecht blijven voetballen en kansen blijven creëren. En die kans kwam er en wat voor eentje. Snap kreeg de bal mee in de zestienmeter en kon alleen af op de keeper. Jammer genoeg had hij (weer) teveel tijd nodig en belandde de bal niet achter de keeper van Heerjansdam. Het combinatiespel via het middenveld en Glenn bleef lekker lopen. Hierdoor kwam het zelfs voor dat Snap een aantal keer een bal kaatste op zijn medespelers.

De rust was aangebroken en de 1-0 stand bleef voorlopig nog staan in het voordeel van Sliedrecht 2. In de rust werd benadrukt dat er goed werd gespeeld en eindelijk de kenmerkende strijd weer vanuit Sliedrechts kamp kwam.

Aan het begin van de tweede helft had Heerjansdam het elftal iets anders neergezet waardoor ze iets meer controleren konden gaan spelen. Sliedrecht voetbalde hier echter na 10 minuten in de tweede helft goed onderuit. Kansen bleven ontstaan, maar als je hem zelf niet maakt dan valt hij wel aan de andere kant. En dit gebeurde dan ook, een lange bal van achteruit werd niet helemaal lekker weggewerkt door Wlips. De bal belandde in de voeten van de spits, die makkelijk in de korte hoek voor de 1-1 kon zorgen. Ging het dan weer de mist in? Zeker niet, Sliedrecht herpakte zichzelf goed en bleef voor elkaar werken.

Echter viel niet de 2-1 maar de 1-2 uit het niets. Nico wilde het spel snel voortzetten en gooide de bal voor Rick W uit aan de linkerkant van het veld. Rick W had hier niet op gerekend en kon de bal niet controleren voordat Heerjansdam er met de bal vandoor ging. De buitenspeler hield goed het overzicht en plaatste de bal bij de tweede paal waar één van de ervaren tweelingbroers de bal tegen de netten aan kon schieten. Sliedrecht stond op achterstand.

Heel snel na de 1-2 werd er een goede aanval opgezet via Glenn. Glenn speelde de bal op Snap, die de bal goed kaatste op Kenny. Kenny nam de bal in één keer op de pantoffel en zorgde hiermee voor de prachtige 2-2 op het scorebord. Een aanval uit het boekje en Sliedrecht was terug in de wedstrijd na een dompertje aan de andere kant.

Sliedrecht wilde de wedstrijd per se winnen en bracht Tim H in voor de vermoeiend ogende Snap. Snap vond echter zelf dat hij de wedstrijd nog had kunnen beslissen. De meningen hierover laten we in het midden. Sliedrecht bleef druk uitoefenen op Heerjansdam met het gevaar zelf de 2-3 om de oren te krijgen. Zowel de 3-2 als de 2-3 bleef uit en dit resulteerde in een gelijke stand na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

Sliedrecht heeft wederom niet de 3 punten in huis gehouden, maar heeft wel laten zien dat de strijd en de wil om te winnen nog aanwezig is. Niemand heeft vandaag verzuimd! De winterstop is aangebroken en Sliedrecht vertrekt op vrijdag 8 januari naar het zonnige Marbella voor een, naar horen, uitstekend verzorgd trainingskamp. Hierna moeten in de tweede helft van het seizoen zeker meer punten worden gehaald dan in de eerste helft om met de bovenste ploegen met te kunnen blijven doen.