Sliedrecht 2 verliest voor tweede maal op rij en verliest aansluiting met de nummers 1 en 2

Pelikaan 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

28 november 2015 12:30

Littel, B.

Vorige week zaterdag speelde Sliedrecht 2 de wedstrijd tegen Kozakken Boys 2. Deze wedstrijd werden de persoonlijke fouten van de selectie in de eerste helft omgezet in doelpunten, dit resulteerde in een 0-3 ruststand. Na rust herpakte Sliedrecht zich na een dubbele wissel en wist het terug te komen tot 2-3. Helaas mocht het geluk wederom niet aan de zijde van Sliedrecht zijn en bleef een puntje niet achter op De Lockhorst. Vandaag stond de beladen pot tegen Pelikaan 2 op het programma. Vorig seizoen werd de uitwedstrijd tegen Pelikaan verloren en werd naar zeggen het kampioenschap verspeeld.

Het 2e , toch spelend in de reserve hoofdklasse, moest aantreden op het “echte” gras van bijveld E in plaats van het kunstgras. De Kleine Generaal, die voor elk punt een meter bier beloofde en hiervoor speciaal een mini-mountainbike voor in zijn schoentje aan Sinterklaas had gevraagd, moest op voorhand puzzelen met de opstelling. Hij werd uiteindelijk geholpen omdat de wedstrijd van het eerste werd afgelast. Hierdoor mochten Shurnel en Rob alsnog een wedstrijdje meedoen. De volgende elf mochten vandaag in de basis starten: Jordy, die na de wedstrijd eindelijk niet meer kon lachen, begon als vanouds onder de lat. De verdediging bestond uit Rob, Dennis B, Wlips en Jeroen. Op het middenveld werd plaats ingeruimd voor Shurnel, omdat Jos niet op tijd aanwezig kon zijn. Verder bestond dit middenveld uit Kevin, die al weken alleen maar hielen ziet op de training, en de veroorzaker hiervan, Niels Doornroosje. Glenn mocht weer op zijn vertrouwde positie plaatsnemen. Het team werd compleet gemaakt door het duo Snap en Tim H. Op de bank zaten Jos, Patrick, Danny en Jim. Kenny mocht ditmaal vertrouwd achter de boarding plaatsnemen.

Sliedrecht begon de wedstrijd met een wat meer behoudende speelstijl. Pelikaan mocht opbouwen en de lange bal naar de spits spelen. Deze ballen werden vrijwel allemaal onschadelijk gemaakt door Dennis B of Wlips. Na een klein kwartiertje spelen kreeg Jordy een te korte terugspeelbal van Jeroen met een vervelende hobbel aangespeeld. Jordy kon deze bal nog net voor de spits wegtrappen, maar raakte hierbij wel geblesseerd. Zijn lies knakte en voor hem zat de wedstrijd erop. Jammer genoeg mocht er geen keeper worden opgeroepen en was Jordy genoodzaakt om de eerste helft uit te spelen.

Echte grote kansen werden er niet gecreëerd in de eerste helft, maar toch eindigde de eerste helft in een 0-2 stand. De eerste goal kwam voort uit een weggegooide ingooi aan de linkerkant. De bal werd door de verdediging van Pelikaan opgepakt en snel naar de rechtsbuiten gespeeld. De rechtsbuiten zette het op een lopen en kon simpel voorbij Dennis B en Wlips glippen, waarna Jordy gemakkelijk gepasseerd kon worden. De keeper kon niet eens meer duiken. Wat normaal al lastig is voor hem. De 0-2 kwam uit een flipperkast voort. Rob mocht een ingooi nemen aan de rechterkant, maar deze belandde wederom in de voeten van Pelikaan. Via via kwam de bal uiteindelijk bij de spits van Pelikaan terecht, die de bal alleen rechts naast Jordy hoefde te schuiven.

In de rust kon Jordy eindelijk worden vervangen en niet door zomaar de eerste de beste. De enige echte Jos werd in een keeperstenue gehesen en mocht de tweede helft onder de lat plaatsnemen. Het grote voordeel hiermee was dat we eindelijk een keeper hadden die wel een goede uitrap heeft. In de tweede helft werd op bepaalde momenten wel druk naar voren gezet om wellicht iets te kunnen forceren. Pelikaan kwam hierdoor minder aan voetballen toe en moest vertrouwen op de solide achterhoede. Deze achterhoede hield ondanks de druk met hangen en wurgen stand. De rechtsback van Pelikaan had van het veld gemogen na een smerige charge op Doornroosje, maar hiertegenover stond de smerige overtreding van Shurnel die van geluk mocht spreken dat hij mochten blijven staan van de goed leidende scheidsrechter.

De wedstrijd was er eentje met een hoop strijd, zonder echt goed voetbal. De centrale verdedigers van Pelikaan zullen echter wel degelijk moe zijn geweest na deze middag. Deze twee jongens hebben namelijk beide 12 kilometer gelopen om bij elke overtreding of opstootje met hun neus vooraan te staan. Maar ook de kaken van deze jongens waren aan rust toe na het continu op zielige wijze beledigen van spelers van Sliedrecht. Jammer dat dit op het voetbalveld voor moet komen, jongens. Volwassen mannen zouden dit anders oplossen.

Al met al heeft het ditmaal niet aan de inzet gelegen vandaag, het geluk mocht wederom niet aan Sliedrechts kant zijn en daarom bleven de punten niet op De Lockhorst. Wat wel in Sliedrecht bleef waren de biertjes, die zorgden al snel voor een altijd hartstikke gezellige middag, want dat is voor de selectie van Sliedrecht 2 sowieso geen probleem.

Sliedrecht mag volgende week richting nieuwkomer Tricht. Tricht heeft na een 4-0 nederlaag tegen Pelikaan de afgelopen 4 wedstrijden 9 punten gehaald en Sliedrecht is dus gewaarschuwd.