Wat een wed(strijd), maar geen winnaar !!

Sliedrecht 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

14 november 2015 13:15

Ulijn, A.H.

Vandaag stond de uitwedstrijd bij VVGZ op het programma. Altijd een vervelende tegenstander die het liefst anti-voetbal laat zien. De opmerking viel al dat als je geen goede voetballer bent, dan kies je niet voor … maar voor … De vorige wedstrijden eindigden in 2-2 en 3-1 winst voor Sliedrecht.

Beide ploegen konden zich opmaken voor een beladen pot voetbal en dat bleek achteraf wel. Alles zat in deze wedstrijd, maar het eindresultaat bleef haken op een 4-4.

Na de ziekmelding van Tim H bleef de volgende selectie over om de strijd aan te gaan. Jordy, die alleen 5 seconden na de wedstrijd niet lachte en daarna gewoon weer wel, zoals vanouds in de goal. De achterhoede bestond uit dezelfde spelers als vorige week. Dennis B, Danny S, Wlips en Jeroen. Op het middenveld speelden Jos, Kevin en Niels. Op tien was weer plek voor de fit teruggekeerde Glenn. En voorin het vertrouwde duo; Snap en Kenny.

De bank bestond uit Rick, Danny L en de lichtgeblesseerde Patrick.

Vanaf minuut 1 was Sliedrecht de bovenliggende partij en werden veel duels gewonnen. Sliedrecht moest even wennen aan het gras, maar kreeg al snel grip op de wedstrijd. Het positiespel liep goed en de druk naar voren bleef behouden. VVGZ wist zich geen raad en was alleen maar gekomen om een mooie schoppartij op de mat te leggen. Elke actie die werd gemaakt vanuit het kamp van Sliedrecht ging gepaard met een flinke schop of arm van VVGZ. Na een kleine 10/15 minuten mocht Kenny aanleggen voor een corner vanaf links. Deze werd heerlijk bij de tweede paal neergelegd en Snap kon zijn negende(of toch tiende?) van het seizoen over de lijn koppen. 0-1.

Na de 0-1 bleef Sliedrecht het spel goed verleggen en kwamen er een aantal grote kansen op de 0-2. Die 0-2 kwam ook. Jos bracht de bal met een vrije trap goed in de zestien op het hoofd van Kevin. De bal werd opzichtig door de hand van de centrale verdediger geraakt en zo kwam de bal op de stip. Dit zou niet de enige penalty worden van de middag... Kenny, die normaal gesproken bij 1-0 de penalty's overlaat aan Snap, nam de bal zelf en schoot deze feilloos binnen. Een mooie voorsprong en VVGZ mocht wederom aftrappen.

Wat hierna gebeurde was verbazingwekkend. Een lang in de lucht hangende bal werd door de spits van VVGZ naast de goal gekopt. Wlips nam deze bal net voor de achterlijn op de BORST! aan en de scheidsrechter legde de bal resoluut op de stip. Ongeloof ontstond bij iedereen, inclusief bijna de gehele selectie van VVGZ. Alleen een vervelende middenvelder probeerde een rode kaart aan te naaien. Kenmerkend voor het spel van VVGZ. De penalty werd goed binnengeschoten en hiermee werd VVGZ mooi in het zadel geholpen. Ook na de 1-2 bleef Sliedrecht het spel domineren en kwamen er een aantal goede kansen. Maar zoals vrijwel altijd: als je de bal zelf niet binnen schiet dan valt hij wel aan de andere kant. De warrige scheidsrechter gaf net voor rust een vrije trap aan VVGZ op een meter of 20 van de goal. De bal werd voor het doel geslingerd en de rechtsback van VVGZ kon deze bal net achter, de achteruitlopende, Kevin in de goal koppen. 2-2.

In de rust heerste een verbaasde stemming, want Sliedrecht was vele malen beter en toch was de stand 2-2. Benadrukt werd dat op deze manier verder moest worden gegaan.

Aan het begin van de tweede helft pakte VVGZ het spel veel beter op dan Sliedrecht. VVGZ begon meer druk uit te oefenen en kreeg een aantal goede kansen. Een foutje aan de rechterkant van Sliedrecht bracht de linksbuiten van VVGZ in staat om een makkelijke voorzet te geven. Hier stond de voor Sliedrecht bekende Louis gretig te wachten om de bal in te tikken. Zo waren de rollen opeens omgedraaid, 3-2.

Na deze 3-2 kreeg één van de spitsen van VVGZ een levensgrote kans om de wedstrijd op slot te gooien. Hij miste echter scherpte en kreeg het voor elkaar om de bal naast de goal te werken… VVGZ begon na deze 3-2 al met tijdrekken, jammer genoeg had de scheidsrechter ook hiervoor oogkleppen op. Sliedrecht moest aan de bak. Een vrije trap van Kenny bracht Sliedrecht in de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Op een meter of 25 bracht Kenny de bal richting de tweede paal. Onderweg werd de bal licht geraakt door de kruin van Kevin en belandde de bal achter de keeper van VVGZ. 3-3. En de wedstrijd lag weer open. Sliedrecht wilde vol voor de winst gaan en bracht speedy Danny in voor Jos. Met extra snelheid wilde Sliedrecht op zoek naar de 3-4.

Na een goed uitgespeelde aanval werd Kenny in de zestienmeter aangeraakt door de keeper. De scheidsrechter wuifde dit weg en de keeper van VVGZ kon een lange bal geven. Iedereen stond in voorwaartse beweging en achterin werd ongelukkig op de lange bal gereageerd.. Wlips kreeg de bal op zijn schouder en via Danny S belandde de bal in de voeten van de spits van VVGZ. Deze rondde de bal koelbloedig af met een soepel stiftje over Jordy. Sliedrecht keek weer tegen een achterstand aan, 4-3.

Ook na deze 4-3 bleef bij Sliedrecht het gevoel hangen dat de wedstrijd kon worden gewonnen. De winst bleef uit, maar de gelijkmaker viel wel en hoe.. Vanuit een goed genomen corner van Kenny werd Kevin bereikt. Kevin raakte de bal niet goed waarna Niels, die na bijna 90 minuten nog steeds wakker was,  de bal simpel over de lijn kon tikken. Al snel hierna besloot de scheidsrechter dat het mooi was geweest, hij telde weinig blessuretijd voor al het tijdrekken en kon in de kleedkamer na gaan denken over de dubieuze penalty die hij had gegeven.

Het was een enerverende wedstrijd voor de supporters, met misschien niet altijd het beste voetbal maar wel de gehele wedstrijd een echte strijd! Pelikaan en ASWH lieten geen punten liggen, waardoor Sliedrecht op grotere afstand komt van de nummers 1 en 2. Volgende week treedt Sliedrecht thuis aan tegen Kozakken Boys 2. Om 12:00 wordt op Sportpark De Lockhorst afgetrapt.