Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

26 september 2015 15:00

Leeuwen, F.C. van

Vandaag stond de uitwedstrijd bij SSV'65 op het programma. Vorige week werd er niet gespeeld door het 2e.

Voordat er aan de aftrap verschenen mocht worden, moest eerst de lange busrit naar Goes afgelegd worden. Bij aankomst op de VV viel al snel op dat keeper Lobbezoo, ook wel Bambie, ontbrak bij de selectie. Niemand gaf hier echter om en Sliedrecht stapte vol goede moed de bus in richting Goes.

Eenmaal aangekomen in Goes werden de manschappen van de Kleine Generaal in kledij gehangen en mocht de wedstrijd, na een indrukwekkende minuut stilte, onder leiding van de scheidsrechter van start gaan.

De wedstrijd startte in de volgende opstelling:

Olaf mocht na weken afwezigheid weer onder de lat starten, dit mag volgens bepaalde spelers de komende weken vaker gebeuren. Verder bestond de verdediging uit Tim B, Bob, Rob en Jeroen. Het middenveld bestond uit Niels, Kevin(nat poepje koning) en Jos. Voorin startte Glenn op tien in het gezelschap van Tim H en Kenny.

Over de eerste helft kunnen we heel kort van stof zijn. Sliedrecht begon slordig en onwennig. Terwijl SSV'65 de wedstrijd goed begon en veel inzet toonde. Sliedrecht kreeg geen grip op de wedstrijd en had moeite met het spel van SSV'65. De thuisclub kreeg grote kansen en zette de toon deze middag. Sliedrecht mocht Olaf dankbaar zijn dat ze met 0-0 de rust in gingen.

In de rust werd benadrukt dat Sliedrecht het op moest pakken en zich niet zo nonchalant op moest stellen. De aanvoerder schrok hier zo van dat hij plots een nat poepje liet. Zijn geluksonderbroekje zat vol en deze ging weer netjes uitgespoeld de tas in.

In de tweede helft werd de wijze raad van de Kleine Generaal en Onderbroekje Vol opgevolgd en werd vanaf de eerste minuut vanuit de posities gespeeld. Sliedrecht ging meer vooruit voetballen en pakte het achterin beter op. Sliedrecht kreeg meer grip op het spel en zette de tegenstander beter vast dan in de eerste helft. In de 55e minuut kwam Snap in het veld voor Tim H. Na 2 minuten kreeg Snap de eerste kans, deze ging helaas niet binnen de palen. Sliedrecht ging beter voetballen, maar SSV'65 bleef nog steeds gevaarlijk met de spitsen. Rond de 65e minuut werd na goed voetbal Snap bereikt, die de bal dit keer wel tegen de netten schoot. 1-0 en Sliedrecht kwam tegen de verwachtingen in op voorsprong. Kevin was nog steeds onder de indruk van zijn windje en mistte kans op kans. Dit werd hem zeer kwalijk genomen door zijn trainer. Na een aanval kregen zowel Glenn, Kevin als Snap een mogelijkheid tot scoren. Uiteindelijk maakte Niels 'ik heb 9 uur slaap nodig' de bevrijdende 2-0 met een simpel rolletje.  SSV'65 kreeg nog een enorme kans uit een vrije trap, deze bal belandde gelukkig op de deklat. Tien minuten voor tijd kreeg Sliedrecht een vrije trap mee op heerlijke plek. Snap mocht deze voor zijn rekening nemen en schoot deze, eerlijk is eerlijk, prachtig binnen. Voor beelden, zie Twitter Sliedrecht 2. Hierna was het verzet van het prima spelende SSV'65 afgelopen en werd de wedstrijd zonder al te veel moeite uitgespeeld.

Na de wedstrijd werden de felicitaties ontvangen en kwam Sliedrecht 2 voor een welkome verrassing te staan. De keeper van vandaag mag na deze verrassing voortaan elke week mee, alleen onder de voorwaarde dat...... Precies, dat hij elke week zo goed keept natuurlijk.

Volgende week speelt Sliedrecht 2 de thuiswedstrijd tegen Roda Boys 2 om 12:00 op Sportpark De Lockhorst. Het moet beter volgende week, maar Sliedrecht heeft laten zien dat het op wilskracht ook punten kan pakken. De tas mocht flink wat zwaarder mee naar huis, want de 3 punten werden meegenomen naar Sliedrecht.

Bij terugkomst in Sliedrecht werd deze geslaagde dag afgesloten met een lekker etentje bij de Chinees! Opmerkelijk was dat Onderbroekje Vol af en toe een aantal vreemde bewegingen maakte. Dit werd veroorzaakt door 'kramp', echter niemand wist waar dit door zou kunnen zijn gekomen. Onderbroekje Vol had immers niet veel gedaan gedurende de wedstrijd, daarom werd er als collectief besloten om hem niet te helpen en het af te schuiven op zijn leeftijd (in de hoop dat hij zelf een keer de keuze maakt). Bambie mogen we natuurlijk ook niet vergeten, die zat na 23 schalen vlees nog steeds met grote ogen naar de keuken te kijken.