3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Van de redactie – Joop Hartog

De inhaalwedstrijd tegen Almkerk op dinsdag 29 maart is een nachtmerrie voor Sliedrecht geworden. Een onherkenbaar team dat geen moment liet zien dat de nummer vier tegen de hekkensluiter speelde. Sterker nog, Almkerk was feller in de duels en straalde de wil uit om te winnen. De rode lantaarndrager won verdiend met 1-2.

Sliedrecht startte voortvarend met veel druk naar voren. Het doel van keeper Luc van Dongen werd zwaar onder vuur genomen, maar de verdediging van Almkerk wist zich staande te houden. Na een kleine tien minuten verkeek de hoogstaande verdediging van Sliedrecht zich in de snelheid van Sharog Susani, die iedereen zijn hielen liet zien en 0-1 scoorde

Enkele prima reddingen

Vanaf dat moment begon Sliedrecht verkrampt te spelen en kon moeilijk de bal in de ploeg houden. Steeds weer werd de aanval onderschept en de passing was steeds te onzuiver. Het veldoverwicht bleef wel, maar de sporadische tegenstoten van Almkerk waren gevaarlijker dan de druk die Sliedrecht gaf. Keeper Donatz moest met enkele prima reddingen en verdere achterstand voorkomen. De ruststand van 0-1 was dan ook een juiste weerspiegeling van de feiten.

Verdedigend misverstand

Ook de tweede helft kon Sliedrecht het roer niet omgooien. Een aanvallende wissel gaf ook niet de extra druk die tot een doelpunt zou moeten leiden. En Almkerk hield de verdediging goed gesloten, nam geen enkel risico bij uitverdedigen en liet Sliedrecht telkens weer van voren af aan opbouwen om de eindpass steeds te ontregelen. Tien minuten voor tijd kreeg Sliedrecht de genadeklap toen na een verdedigend misverstand Quinton Eugenia ongehinderd 0-2 kon scoren.

Collectieve wanprestatie

Sliedrecht gaf nog niet op en Luciano van Harlingen kreeg een minuut na de 2e tegengoal een grote kans voor een leeg doel, maar hij mikte op de paal. Toch pikte Van Harlingen zijn doelpunt mee toen hij vlak voor het eindsignaal 1-2 binnenschoot. Trainer Van der Steen was zeer, zeer teleurgesteld: “Een collectieve wanprestatie, anders kan ik het niet noemen. Ja, we missen een aantal belangrijke spelers, maar dat wil niet zeggen dat de elf die er vanavond stonden zo’n prestatie kunnen leveren. Misschien moeten we maar eens met elkaar in gesprek, want na het jammerlijk verlies van zaterdag tegen De Zuidvogels is dit weer een zware domper”.