1 - 4

1e klasse C

2 februari 2019 14:30

Van de Redactie – Joop Hartog

Een super gemotiveerd Sliedrecht heeft in de uitwedstrijd tegen GRC’14 een goede en dik verdiende 1-4 overwinning geboekt. Dat deze tegenstander thuis moeilijk te verslaan is, was bekend. Daarom was met name de goede start van Sliedrecht in deze wedstrijd de basis voor de overwinning.

“Met name in de eerste helft speelden we fantastisch, ik zou haast zeggen “bijna foutloos” “Veel lopende mensen, een goed draaiend middenveld en ook de bezetting voor de goal was goed”, was het commentaar van trainer/coach Dennis van er Steen na afloop. Sliedrecht bestreed GRC’14 met eigen middelen: Proberen een hoog baltempo aan te houden en vroeg druk zetten. Hierdoor kreeg GRC’14 geen meter ruimte en geen seconde tijd om aanvallen gevaarlijk te kunnen zijn. Steeds weer balverovering bij Sliedrecht en steeds weer de druk opvoeren richting het doel.

Geen bal tussen de palen

Onmiddellijk na de aftrap kwam Sliedrecht al bijna op voorsprong, toen na krap 30 seconden Luciano van Harlingen een harde kopbal afleverde die door keeper Dennis Mijdam voortreffelijk tot corner werd verwerkt. Ook een inswinger van Akram Chentouf wist de Giessen-goalie onschadelijk te maken. Halverwege de eerste helft werd dan toch de wedstrijd opengebroken. Een corner van Marciano Simonis werd door Bas van Stokkom ingekopt (0-1). Tot de pauze kreeg GRC’14 slechts één kleine mogelijkheid, toen een schot van Ousmane Traore ver over het doel ging. Sliedrecht daarentegen kreeg nog wat mogelijkheden via Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen, maar het slotakkoord van de eerste helft was voor Luciano van Harlingen, die met een volley in de benedenhoek de 0-2 liet aantekenen. Tot dat moment had keeper Mathijs Donatz geen bal tussen de palen te verwerken gekregen.

Opgezweept door aanmoedigingen

Zoals verwacht verzette GRC’14 na de pauze de bakens enigszins. Meer aanvallend opgesteld probeerden de gastheren verder van het doel af te spelen. Een vrije trap van ca. 25 meter werd door invaller Marco Strik snoeihard onderkant lat geschoten. Via de rug van keeper Donatz verdween de bal in het doel (1-2). Hierdoor lag alles weer open en begon het altijd luidruchtige publiek een rol te spelen. Opgezweept door de aanmoedigingen probeerden de gastheren door te drukken, maar bij een doorgekopte bal van Chris Boom op de sprintende Dennis Verhoef, werd laatstgenoemde onderuit gehaald en de toegekende strafschop werd goed benut door Marciano Simonis (1-3).

Kers op de taart

Eigenlijk was toen (68e min.) de wedstrijd gespeeld, maar GRC’14 legde zich hierbij niet neer. Bijna was de aansluiting er weer, maar een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De laatste 10 minuten moest Sliedrecht nog met 10 man verder toen Simonis zijn tweede gele kaart kreeg. Na wat wissels bezorgde Bas van Stokkom diep in blessuretijd nog de kers op de taart. Vanaf eigen helft, soleerde hij richting het vijandelijk doel, behendig spelers omzeilend en uitkappend om vervolgens hard onder de lat 1-4 te scoren. De ploeg van v.d. Steen verdient lof voor deze revival en had in Bas van Stokkom de “man of the match.

Zaterdag 9 februari wacht Sliedrecht weer een pittige uitwedstrijd tegen Almkerk. Aanvang 14.30 uur

Opstelling: Donatz – Boom – Breidel – v.Stokkom – v.’t Hoog – Chentoud – C.v.d.Waal – Simonis – v.Laarhoven (84.Korporaal) – Verhoef (81.Muilwijk) – v.Harlingen (90.Tokul)