Sliedrecht JO11-1 gaat flitsend van start in de beker

VV Papendrecht JO11-1

Onder 11, JO11-1, Groep 1 12

2 september 2017 8:30

Peter Roskam

Het is zaterdag 2 september 2017 8:30 uur als de zon over het veld schijnt en het eerste fluitsignaal klinkt. Seizoen 2017-2018 is voor Sliedrecht JO11-1 begonnen met een bekerwedstrijd tegen Papendrecht JO11-1.

De jongens gaan goed van start en geven de tegenstander geen mogelijkheid om in hun spel te komen. Na een paar minuten al weet aanvoerder Robin na een goede onderschepping op eigen helft met een slimme steekpass Finn R. te bereiken. Deze twijfelt geen moment en schiet de 1-0 feilloos binnen. Dit blijkt een goed voorteken, want er wordt positioneel goed gevoetbalt en al snel staat het maar liefst 5-0 omdat opvolgend Job (na mooie combinatie met Dennis) via de onderkant lat, Tycho (rebound op schot van Dennis), Finn R. (assist Dennis) en Dennis (na voorzet Merijn) het net weten te vinden. Door ook nog goed verdedigingswerk van Djem, Robin en Merijn weet Papendrecht weinig over de middellijn te komen. Voor rust wordt het zelfs nog 7-0 door Finn R. (afstandsschot) en Job (solo).

De stemming in de kleedkamer is vast goed geweest als na de rust het team met 3 wissels weer het veld op komt. Er moet even weer gewend worden aan de nieuwe samenstelling, maar dan lanceert Job met een fraaie pass nieuwe spits Jaime en deze laat de keeper kansloos. Als vervolgens Dennis uit een corner van Noel met volley de kruising vindt staat het 9-0. Op dat moment lijkt Sliedrecht het wel even genoeg te vinden en krijgt Papendrecht meer ruimte. Eerst is Finn B. nog een keer alert en kan de bal wegschieten voordat een doorgebroken speler kan scoren, maar later is het via de kluts toch 9-1 en heeft ook Papendrecht een score op het bord staan. Dit is voor Sliedrecht reden om toch nog een keer aan te zetten, wat resulteert in doelpunten van Noel en Job (solo’s) en 2x Jaime (2x assist Noel, assist) en een 13-1 eindstand.

Nadat de tegenstander sportief de hand geschud is, worden de douches opgezocht en het was nog lang onrustig ...
Het enige smetje op deze mooie overwinning is dat de supporters niet bedankt zijn door de spelers met een buikschuiver!