... (schot)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 04

11 maart 2017 8:30

John Elsinga

Met een verliespartij tegen JEKA (1-0) en een dikke winst ASWH (4-0) hoopte Sliedrecht onder 11-1 zaterdag 11 maart de weg naar boven ingezet te hebben.
Tegen het Dordtse Oranje-wit was dit seizoen al eerder gespeeld en toen werd er redelijk makkelijk gewonnen.
Ook zaterdag leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Sliedrechters, ze speelde bij vlagen Oranje-wit weg en kregen loon naar werken toen Jort Kraaijeveld in de 11e minuut de Dordtse keeper met een afstandsschot kansloos liet (1-0).

Oranje-wit probeerde vooral af te stoppen en kwam zelf amper tot een fatsoenlijke aanval, net als vorige week zette de Sliedrechters collectief druk en de passing van Oranje-wit al in een vroeg stadium te verstoren en maakte het daardoor de tegenstander onmogelijk om lang balbezit te hebben.
Aan de bal werd er snel gespeeld, goed door bewogen en werd er lustig op los gecombineerd.
Net voor rust verdubbelde Stijn Verveer de marge met een bekeken schot en scoorde zo zijn eerste goal van seizoen '16/'17 (2-0).

Na rust begon Sliedrecht exact waar het de eerste helft was geëindigd, maar naarmate de 2e helft vorderde liet het gehele team de teugels wat vieren.
Wellicht sloop er wat vermoeidheid in, of was het gemakzucht?
Wat ook de oorzaak mocht zijn: op een zeker moment werd er even niet opgelet en dacht het hele Sliedrechtse kamp aan vooruit gaan, juist op dat moment onderschepte een alerte aanvaller van Oranje-wit de bal en kon alleen op de goal af, hij een hard schot schoot hij de aansluitingstreffer onder doelman Jefta door (2-1).

Deze mokerslag kwam even hard aan aan Sliedrechtse kant, onze verdediging die normaal zo koel de tegenstander de baas kan zijn wist even niet wat hen zojuist was overkomen.
Maar nog voor dat we het goed en wel doorhadden nam Oranje-wit direct na de aftrap weer over en kon binnen 1,5e minuut alweer op onze goal af.
Toen de Dordtse aanvaller 1 op 1 met de Jefta Teeuw kwam omspeelde hij hem en kon ze de gelijkmaker op het scorebord zetten.

Met nog 10 minuten te spelen probeerde Sliedrecht nog met man en macht het tij te keren, ze herpakte zich redelijk maar leken niet meer bij machte om nog iets te forceren.
In de eerste helft waren blijkbaar zoveel krachten verspeeld dat de geest volledig uit de fles was, derhalve moest Sliedrecht o11-1 genoegen nemen met dit gelijke spel wat voelt als een verloren pot.
Zeker nadat later die dag duidelijk werd dat in de top punten waren blijven liggen zodat Sliedrecht met winst op een gedeelde eerste plaats zou hebben gestaan.

Ruststand: 2-0
Eindstand: 2-2