Mannen, 1, Groep 1 2

4 oktober 2016 20:00

Dee, R. van

Verslag: Wim van Mourik
Hoofdklasser Sliedrecht heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker door in Dalem met 3-4 te winnen van zaterdag tweede klasser G.J.S. De uitslag geeft het al aan, gemakkelijk ging het zeker niet voor de selectie van trainer-coach Michel Langerak, die moest toezien hoe zijn team bij vlagen veel te slordig en ongeconcentreerd de zaken aanpakte.

Het stelde G.J.S. in de gelegenheid om al na 8 minuten de score te openen, toen Enrico Pululu profiteerde van de ruimte die hij kreeg : 1-0. Sliedrecht drong G.J.S. ver terug op eigen helft, kreeg kansen door Luciano van Harlingen, Mike Langerak en Arif Irilmazbilek. Het duurde tot de 27e minuut, voordat Sliedrecht langszij kwam : Arif Irilmazbilek legde een assist van Coen v.d. Waal schitterend dood, om vervolgens vanuit de draai raak te schieten : 1-1. Tien minuten later schoot dezelfde Irilmazbilek Sliedrecht naar een voorsprong, toen hij vanuit de rebound na een kopbal van Luciano van Harlingen wist af te ronden : 1-2.

G.J.S., momenteel 9e genoteerd in de tweede klasse F, bleef echter goed in de wedstrijd, des te meer toen Quincy Bartens vlak voor rust de gelijkmaker binnen kopte (2-2). Na rust zakte het niveau verder naar een bedenkelijk niveau, zeker voor wat betreft Sliedrecht. Dennis Verhoef onttrok zich enigszins aan de malaise door in de 65e en 68e minuut twee maal doeltreffend af te ronden : 2-4. De strijd leek gestreden, Sliedrecht verkeek zich echter op de strijdbaarheid van de equipe van trainer Cees Lagendijk. Een prachtig afstandsschot van Niek Favier was doelman Edwin v.d. Kooij te machtig (3-4) en Sliedrecht moest vervolgens nog een bal van de doellijn werken om een regelrechte afgang af te wenden.

Zo kwam men uiteindelijk met de schrik vrij : op zaterdag 22 oktober a.s. wacht in Werkendam het tweede elftal van Kozakken Boys (reserve hoofdklasse) in de volgende ronde van de districtsbeker.