1 - 5

Sliedrecht VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 853

22 oktober 2016 15:45

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de wedstrijd tegen onze buren in Papendrecht. Een aantal seizoenen geleden hadden wij het hier nog zwaar maar de instelling zat er bij iedereen in dat wij na deze wedstrijd met 3 punten naar huis zouden gaan.

Sliedrecht begon om 15:45 met de aftrap en kreeg na een paar minuten na een overtreding op Bernice een vrije trap net buiten de 16. Helaas werd deze niet benut en ging de bal naast het doel. Een schot van Naomi ging helaas ook naast het doel evenals meerdere pogingen van Bernice die het net niet wilden raken. Drechtstreek speelde namelijk erg verdedigend waardoor het vaak ook op het middenveld erg druk was en vooral Bernice goed verdedigd werd. Na een kwartier was het Bernice die zich vrij wist te spelen en het eerste doelpunt op haar naam mocht schrijven.

Na hands van de tegenpartij was er voor Sliedrecht weer een vrije trap waar Bernice helaas net niet bij kon. In de 35e minuut stuurde Paula met een mooie steekpaas Bernice weg die hem op haar beurt weer door gaf aan Valerie die hem prachtig in de linkerhoek tikte. Voor de rust volgden er nog een aantal vrije trappen voor Sliedrecht die helaas niet benut werden.

Tijdens de rust werd de eerste helft besproken waarin het duidelijk was dat Drechtstreek erg rommelig speelde. Voor de tweede helft moest Sliedrecht ervoor zorgen dat ze niet meegingen in het rommelige spel van Drechtstreek. Ook voorin moest er wat minder nonchalant gespeeld worden en moest het vooral makkelijk gehouden worden en dat we feller moesten gaan spelen. De verdediging stond erg goed met Anne Roos als laatste vrouw, Ilona als linksback en Sascha als rechtsback.

De tweede helft was nog maar net begonnen of een bal van Manon bereikte Bernice die hem via de onderkant van de lat (of was het nou de binnenkant van de paal) wist binnen te schieten.

Erica heeft het op het doel vrij rustig gehad, Drechtstreek wist niet vaak door te breken en wanneer er iemand door brak was het Anne Roos die schoten op het doel wist te voorkomen. Ook Ilona had hier een bijdrage in wanneer haar tegenstander probeerde door te breken en ook zij voorkwam vaak dat haar tegenstander schoten op het doel kon lossen. Sascha deed hier hetzelfde maar dan aan de andere kant van het veld. Ook Paula ,die na een lange tijd weer in het veld stond, stond op het middenveld haar ‘mannetje’.

Na een half uur in de tweede helft werd een schot van Bernice naast gewerkt door de keeper waaruit een corner volgde van Merel, die Bernice er mooi in kon schieten , 0-4. Nog geen 5 minuten later was er weer een corner voor Sliedrecht. Merel schoot de bal prachtig bij de eerste paal die door een kopbal van Bernice werd verlengd en waardoor Valerie hem op haar beurt weer in de linker hoek kon tikken en zo het vijfde doelpunt op haar naam mocht schrijven.

Na deze 5 doelpunten zijn er door Bernice, Valerie en zelfs Anne Roos, die doorbrak naar voren, kansen gecreëerd om nog meer doelpunten aan de 0-5 toe te voegen maar helaas werden deze kansen niet afgemaakt. In de extra tijd was het dan ook Drechtstreek die na een gemiste kans van Sliedrecht het spel om wisten te keren en waarbij na het schot van Drechtstreek de bal helaas ook Erica voorbij ging waarbij de wedstrijd uiteindelijk eindigde met een stand van 1-5.

Woman of the match: Valerie
Met haar kapbewegingen was ze haar tegenstander steeds de baas, heeft ze zich meerdere keren vrijgespeeld en zo veel kansen gecreëerd om op het doel te schieten en kon zij uiteindelijk 2 doelpunten op haar naam schrijven.

Verslag geschreven door sterspeler Maaike van Leeuwen met de prachtige notities van Myrthe van der Vlies. Hoppa! Niks meer aan doen.