IFC VR2

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 853

24 september 2016 11:00

Wim v.d. Herik

Na een droomstart wisten de dames met een 6-5 overwinning ternauwernood een nachtmerrie te voorkomen tegen het 2e vrouwenteam van IFC. Vooral na rust golfde het spel op en neer en hielden beide teams elkaar in de wedstrijd door telkens weer doelpunten weg te geven en ze even vrolijk vlot na elkaar te maken. Een 12-12 uitslag zou zomaar mogelijk zijn geweest.

En dat na een geweldige startfase van Sliedrechtse kant! Na 18 minuten had Bernice met een glaszuivere hattrick het team getrakteerd op een 3-0 voorsprong. Niks aan de hand dus zou je denken, en dat zou zomaar eens onbewust in de hoofden van speelsters een rol zijn gaan spelen. Net iets minder geconcentreerd zijn en daarmee de tegenstander onbedoeld de kans gevend terug te komen in de wedstrijd. En dat moet je IFC niet laten doen.

Maar goed, de start was dus lekker. IFC gaf soms ruimte weg achter de defensie en met goede assists van Kirsten, Anne Roos en Sannah-Lisa werd Bernice heel goed in kansrijke posities gebracht en kon ze tot driemaal toe de felicitaties in ontvangst nemen.

IFC begon dus meer en meer aan te dringen en Naomi moest enkele keren ingrijpen om gevaar te ontmantelen. Op een goede combinatie van IFC was ze echter kansloos: 3-1. Aan de andere kant hadden Manon, Bernice en Sanna-Lisa volop mogelijkheden om IFC een hopeloze achterstand te bezorgen, maar hun doelpogingen gingen net naast of over het doel. Nog voor rust liet Sliedrecht het 3-2 worden omdat IFC kon profiteren van matig wegwerken in het strafschopgebied.

De rust werd uiteraard benut om de mind-set van de Sliedrechtse dames weer op 100 % scherpte te krijgen. IFC had zich natuurlijk nog verder opgepept om de wedstrijd meer te laten kantelen in hun voordeel. Erica had de plaats van Naomi ingenomen onder de lat zodat Naomi vanaf links voor fris aanvallend gevaar kon zorgen.

Zoals gezegd golfde het spel na rust volledig heen en weer. Bernice bracht met haar 4e treffer de stand op 4-2, maar die pret was van korte duur toen IFC toch weer door de verdediging wist te snijden: 4-3. Beide defensie bleven kwetsbaar, want de doelkansen stapelden zich op. IFC probeerde het ook met goede afstandsschoten waarbij de lat tweemaal een doelpunt in de weg stond. Aan de andere kant liet Manon hetzelfde kunststukje zien.

De trainers van beide teams hadden bepaald geen rustige middag en waren voortdurend langs de lijn te vinden om hun ploeg te coachen, te corrigeren en op te peppen. En ja hoor, daar werd weer eens gescoord. Maaike kon onverwachts in het centrum doorlopen en mikte keurig in de linkerhoek: 5-3. Het zal hooguit 2 minuten geduurd hebben voordat de 5-4 er aan de andere kant weer in lag. En zo bleef het onvoorspelbaar hoe dit potje voetbal zou eindigen.

Naomi was de volgende die het verschil weer op twee doelpunten wist te brengen na een goede doorbraak, maar het scenario bleef onveranderd: IFC wist kort daarna toch ook het net te vinden met een schitterend afstandsschot, waardoor de 6-5 stand bereikt werd.

De speeltijd was inmiddels flink gevorderd, er waren de nodige wissels uitgespeeld en de laatste 5 minuten was het voor Sliedrecht vooral een kwestie van alle hens aan dek, gokken op een uitbraak en de overwinning over de streep trekken. Gelukkig is die missie geslaagd en kon puntenverlies voorkomen worden en dat is toch een lekker gevoel!

Kortom, een wedstrijd met positieve punten (veel kansen gecreëerd, 6 goals gemaakt, hard gewerkt) maar ook met een les voor de volgende keer, dat zal duidelijk zijn. Speciale vermelding voor Laura die zich, vooral in de 1e helft, op het middenveld de kaas niet van het brood liet eten! Een goede ervaring om vast te houden.

Woman of the match: Bernice. Als je twee-derde van de doelpuntenproductie voor je rekening neemt, ben je een spits met klasse. En dat is voor een team heerlijk om in je ploeg te hebben.