Nieuw Lekkerland 2

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

25 april 2015 12:00

Ooijen, G.J.C. van

Door een inhaalwedstrijd afgelopen dinsdag van Pelikaan 2 zijn zij de terechte Kampioen geworden van de Reserve Hoofdklasse A. Wat er al weken aan zat te komen was dus na dinsdag officieel. Sliedrecht 2 kan zich nu volledig richten op een tweede plek wat ook een knappe prestatie zal zijn. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week wilde Sliedrecht vandaag weer de volle 3 punten uit de wedstrijd halen. De opstelling was weer gewijzigd vergeleken met vorige week. Er werd gestart met Nico, Bob, Dennis W, Danny, Jeroen, Patrick, Kevin Witje, Jos, Journaal, Glenn en Kenny. Verder zat er een duur bankie met de vers verloofde Kevin den Toom, Tim vd Ham en zenuwpees van Genderen.

Sliedrecht was de eerste helft slap begonnen en mocht van geluk spreken dat Nico op doel de enige was die scherp was vanaf het eerste fluitsignaal. Sliedrecht had in het eerste deel van de wedstrijd ook geen grote kansen afgedwongen. Na een aantal goede reddingen van Nico, kreeg Sliedrecht in de 38e minuut een strafschop tegen. Dennis moest aan de noodrem trekken en de toegewezen strafschop werd door Nieuw Lekkerland goed binnen geschoten. Blijkbaar had Sliedrecht 2 dit even nodig, want gelijk na deze goal wist Sliedrecht het net te vinden. Een prima aanval werd in de 40e minuut afgerond door Glenn. Hierdoor ging Sliedrecht met 1-1 de rust in. In de rust kleineerde de getergde trainer de spelersgroep flink. Hij had liever 11 andere types Box to Box spelers tot zijn beschikking gehad vandaag.

De spelersgroep pakte dit goed op en kwamen sterk uit de kleedkamer. Al snel na de hervatting haalde reserve Captain Danny verwoestend uit met links, de bal viel schitterend achter de doelman van Nieuw Lekkerland. ‘’Kippenvelmomentje’’ zo beschreef Danny zijn goal zelf. Sliedrecht bleef druk uitvoeren en na een scherpe corner in de 40e minuut van Jos was het Journaal die met een knappe kopbal de stand op 1-3 bracht. Tien minuten later was het Journaal die na een goede aanvallende actie net buiten de 16 meter hard onderuit gehaald werd door de keeper, gevolg: een vrije trap, een geblesseerde speler en rood voor de keeper van Nieuw Lekkerland. Kenny die geforceerd op zoek was naar zijn doelpunt stond al te stuiteren met de bal op de Penaltystip maar de scheidrechter legde de bal op de rand van de 16 meter klaar voor een vrije trap. Nadat Jos eerst de eerzuchtige Kenny wegstuurde bij de bal schoot hij deze beheerst in de verre hoek, 1-4. Inmiddels waren Kevin den Toom en Tim vd Ham ingevallen. Mede door de stand en doordat Sliedrecht niet echt in de wedstrijd meer zat werd het spel wat slordiger. Uit een corner kopte een speler van Nieuw Lekkerland de 4-2 achter Nico. Trainer Hanno wilde ook zijn oogappel Patrick van Genderen wat speelminuten gunnen en liet hem warmlopen. Nadat Patrick trillend van de zenuwen terugkeerde van zijn warming–up werd toch besloten dat schokkende Bambi zijn traingingspak aan mocht houden. Tim vd Ham had na een goede individuele actie de wedstrijd in de slotfase definitief op slot gegooid en de stand op 5-2 gebracht. Dit was tevens een mooie stand voor bepaalde spelers om nog even een nuttige gele kaart mee te pakken. In de slotminuten van de wedstrijd kopte Kevin Witje vanuit een corner de bal in de touwen wat de eindstand op het scorebord bracht van 6-2. Geen hoogstaande wedstrijd maar gelukkig wel de drie belangrijke punten!