Datum

10 september 2016 9:45

Accommodatie

Onbekend

Onder 11-1 mocht gister hun 2e bekerwedstrijd spelen in Tiel, we troffen daar een sterk Theole.
Theole begon afwachtend en keek de eerste minuten vooral de spreekwoordelijke kat uit de boom, een houding waarvoor zij al snel de rekening gepresenteerd kregen.
Toen de Tielse verdediging een corner slecht verwerkte en Julius deze voor de voeten kreeg hield hij het hoofd koel en zag Dyon volledig vrij staan en speelde hem strak in, laatstgenoemde hoefde de bal enkel nog van dichtbij binnen te tikken.
Julius is met 2 goals en 1 assist dit bekerseizoen dus met prima cijfers begonnen.

Na onze goal leek Theole ontwaakt en trok de wedstrijd naar zich toe, met prima positiespel, snelle combinaties en mooi voetbal gingen ze op jacht naar de gelijkmaker.
Waar Jefta ons in eerste instantie met enkele fantastische reddingen op de been hield moesten we toch toestaan hoe Theole gelijk maakte toen Jefta net over een rollertje heen dook die laag in rechterhoek verdween.

Het was het startsignaal voor een fase waarin Theole de lakens uitdeelde en wij van het kastje naar de muur werden gestuurd, met man en macht werd er verdedigd.
Het is aan Levi, Tommy, Ian en Boaz te danken dat de score in de eerste helft relatief beperkt bleef.
Hoewel er ook nog voor rust 2-1 en 3-1 werd gemaakt bleef Sliedrecht strijden in de hoop op betere tijden, aanvallend kwamen we er nog maar zelden uit en afgezien van wat dode spelmomenten werden er ook geen kansen meer gecreëerd.

Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich na rust, Sliedrecht speelde wat behoudender en liet beter voetbal zien.
Door een enkele persoonlijke fout werd het nog wel 4-1, maar hierna kwam daar dan eindelijk die "over-mijn-lijk-mentaliteit".

Op basis van strijdlust wisten we behoorlijk tegenstand te bieden aan een goed voetballend Theole, het middenveld met Seth, Stijn, Job en Jort probeerde de bal vast te houden zodat de rest kon aansluiten en met Onur als verse kracht wisten we weer gevaarlijk te worden.
Dyon leek na een handsbal van een tegenstander helemaal alleen op de keeper af te kunnen gaan met een voorsprong van 2 meter op de laatste verdediger van Theole, helaas floot toen de scheidsrechter alsnog voor de handsbal tot onvreugde van ons allen.

In de laatste 10 minuten kregen we nog enkele kansen op een goal middels vrije trappen, maar telkens wisten we hier geen gevaar te stichten voor het vijandelijke doel.
Zo ging de 2e wedstrijd om de beker verloren en verloren wij geheel terecht van een beter Theole onder 11-1.

Ruststand: 3-1
Eindstand: 4-1

Goal: Dyon 1x