Gemengde gevoelens na doelpunten festijn

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

15 oktober 2016 14:30

Ketterij, A.L. van de

Verslag: Wim van Mourik
SLIEDRECHT - Acht doelpunten, keurig verdeeld over Sliedrecht en Zwaluwen (4-4), een doorbrekend flauw najaarszonnetje : kortom, het was afgelopen zaterdagmiddag goed toeven op sportpark De Lockhorst, waar de neutrale toeschouwer uiteindelijk als winnaar uit tevoorschijn kwam.

In de beide kleedkamers was de stemming enigszins ingetogen na afloop van het door arbiter v.d. Ketterij goed geleide duel. Zwaluwen baalde van het feit, dat zij in blessuretijd de winst door de vingers zagen glippen, Sliedrecht kon de gedachte niet van zich afzetten, dat er deze middag wel degelijk winstkansen waren geweest.

Fysieke hardheid
Ook bij trainer Michel Langerak overheersten gemengde gevoelens : “Enerzijds tevredenheid en de complimenten, omdat het team de opdrachten en het beoogde spelconcept goed hebben uitgevoerd. Anderzijds missen wij op essentiële momenten de overtuiging, mentaliteit en fysieke hardheid om deze voorsprong te verdediging. Wij zijn één van de meest productieve teams qua doelpunten in de hoofdklasse A, maar zijn koploper in het aantal tegengoals. Het is enigszins frustrerend, dat wij te gemakkelijk goals weggeven, en daar blijven wij hard aan werken. “ Sliedrecht was met name in de eerste helft de betere partij, het drong de gasten uit Vlaardingen vaak met 11 man terug op eigen helft. Het leverde kansen op voor Dennis Verhoef, Mike Langerak en Sjoerd van der Waal, waarbij de juiste richting ontbrak. Zwaluwen sloeg daarentegen vlak voor rust wel toe : een voorzet vanaf links kwam voor de voeten van de vrijstaande Ricardo Merrelaar, die dankbaar profiteerde : 0-1.

Gelijkwaardige teams
Na de hervatting leek Sliedrecht het lek boven water te hebben : binnen vijf minuten was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Eerst kopte Dennis Verhoef op aangeven van Jordi de Jong de bal in het doel (1-1), amper twee minuten later gaf Dennis de perfecte assist op Sjoerd v.d. Waal : 2-1.     Het zette Zwaluwen vanaf dat moment aan om een tandje bij te schakelen, hetgeen twee gelijkwaardige teams tot gevolg had. Zwaluwen kwam in de 55e minuut langszij toen Wesley de Hey ongehinderd toe kon slaan (2-2). Een kwartier later belandde een door Basjan Munten weggewerkte bal voor de schietgrage voeten van Jerry Scholman : 2-3.

Gevierde man
Sliedrecht zette aan voor een slotoffensief, Dennis Verhoef zag een schot prima gepareerd door doelman Marvin van Tienen. De aanvoerder van Zwaluwen was in de 83e minuut echter kansloos bij een perfect genomen vrije trap van Arif Irilmazbilek (3-3). Nog was de doelpuntenstroom niet gestopt, want amper twee minuten later leken zowel Manucho Adelino als Basjan Munten als aan de grond genageld, waardoor vervolgens Scholman opnieuw de gevierde man was : 3-4. Op een moment, dat iedereen zich al balend had verzoend met een zure nederlaag, gaf Inam Quliyev een voorzet af, die onaangetast uiteindelijk in het doel plofte : 4-4.

Sliedrecht kan zich gaan opmaken voor het belangrijke duel op zaterdag 29 oktober a.s., uit tegen Smitshoek, dat door een 2-3 zege bij FC Breukelen de rode lantaarn kon overdragen aan Sliedrecht. Eerst nog wacht het bekerduel tegen Kozakken Boys 2, donderdag 20 oktober a.s. Op sportpark De Zwaaier in Werkendam wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Sliedrecht – Zwaluwen Vl. 4-4 (0-1)

0-1 Merrelaar (43’), 1-1 Dennis Verhoef (46’), 2-1 Sjoerd v.d. Waal (48’), 2-2 Wesley de Hey (55’), 2-3 Jerry Scholman (70’), 3-3 Arif Irilmazbilek (83’), 3-4 Jerry Scholman (86’) 4-4 Inam Quliyev (90’+2)

Scheidsrechter : Harold v.d. Ketterij (Goes) ; toeschouwers : 250.

Sliedrecht : Basjan Munten ; Jordy de Jong, Gavir Breidel, Bas van Stokkom (89’ Arie Lock), Manucho Adelino ; Coen v.d. Waal, Mike Langerak (77’ Luciano van Harlingen), Sjoerd v.d. Waal ; Inam Quliyev, Arif Irilmazbilek, Dennis Verhoef.