Stedoco 1

3 - 3

2 augustus 2016 20:45

Door Wim van Mourik.

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen heeft hoofdklasser Sliedrecht dinsdagavond j.l. een knappe prestatie geleverd door derde divisionist Stedoco op het eigen Steenplaza toernooi een 3-3 gelijkspel af te dwingen.

Toch verliet Sliedrecht in de late avonduren (het duel begon om 21.00 uur) met gemengde gevoelens het kletsnatte sportpark aan de Groeneweg in Hoornaar met de constatering, dat het in de tweede helft een 0-3 voorsprong uit handen liet glippen en pas ver in blessuretijd de fel omstreden gelijkmaker moest incasseren. Sliedrecht attendeerde daarbij de scheidsrechter op het feit, dat hij het vlagsignaal van zijn assistent had genegeerd, die al voor het nemen van de corner had vastgesteld, dat de bal ruim buiten de daarvoor bestemde ¼ cirkel had gelegen. De protesten werden niet gehonoreerd en zo kwamen de gastheren uit Hoornaar er alsnog met de schrik vanaf.

Met name in de eerste helft verraste Sliedrecht met energiek, aanvallend spel en kwam het door treffers van Coen v.d. Waal (strafschop) en een kopbal van Arif Irilmazbilik op een 0-2 voorsprong. Toen Dennis Verhoef uit een messcherpe counter na aangeven van Jordi de Jong er 0-3 van maakte, dreigde een debacle voor Stedoco. Het schroefde vervolgens het tempo op en zette Sliedrecht onder druk. Door treffers van Kevin Patijn (52e minuut) en Joran Schröder (76’) verkleinde het de achterstand, alvorens ver in blessuretijd door een treffer van Luke Molkenboer langszij te komen (3-3). In het tweede duel van het toernooi won Jong Dordrecht met 4-2 van L.R.C. uit Leerdam. Zaterdag a.s. speelt Sliedrecht om 13.30 uur op hetzelfde sportpark in Hoornaar tegen L.R.C. Leerdam, om 16.00 uur volgt Stedoco- Jong Dordrecht.

Trainer Michel Langerak gunde in Hoornaar alle beschikbare selectie spelers speeltijd. Doelman Basjan Munten en Joey Rijsdijk waren afwezig.

Opstelling Sliedrecht : Edwin van der Kooij ; Ryan Korporaal (46’ Robbie v.d. Wetering) Arie Lock (46’ Stefan van Dam), Bas van Stokkum (46’Jordy de Jong), Reinier den Hoed ; Coen v.d. Waal, Gavir Breidel, Mike Langerak (65’ Sjoerd van der Waal) ; Niza Mekkaoui (46’ Manucho Adelino), Arif Irilmazbilik (46’  Dennis Verhoef), Luciano van Harlingen (46’ Inam Quliyev).