Verrassende competitie indeling voor Sliedrecht

5 juli 2017 20:00

Wim van Mourik

De A-selectie van Sliedrecht is voor de nieuwe jaargang 2017-2018 ingedeeld in de eerste klasse C van het district Zuid I.
De selectie van trainer Michel Langerak neemt het in het nieuwe seizoen op tegen regioclubs als G.J.S. uit Gorinchem, L.R.C. Leerdam, GRC-14 uit Giessen en W.N.C. uit Waardenburg. Maar ook staan verre uitwedstrijden tegen teams als Bennekom, DUNO D uit Doorwerth, DTS Ede en De Merino’s uit Veenendaal op de agenda.

De volledige indeling :

1.   Bennekom
2.   FC Delta Sports’95 (Houten)
3.   DHSC (Utrecht)
4.   DTS Ede
5.   Duno D (Doorwerth)
6.   GJS (Gorinchem)
7.   GRC 14 (Giessen)
8.   LRC (Leerdam)
9.   De Merino’s (Veenendaal)
10. Montfoort
11. Sliedrecht
12. SVL (Langbroek)
13. WNC (Waardenburg)1
14. Woudenberg

Merkwaardig genoeg verschilt deze eerste klasse C behoorlijk veel van dezelfde klasse uit het vorig seizoen, toen o.a. regioteams als kampioen Rijsoord, Heerjansdam, Oranje Wit, Nieuw Lekkerland, en V.V.G.Z. daar streden om de hoogste eer. Veel clubs uit deze klasse in het district Zuid I zijn nu verhuisd naar de eerste klasse B in het district West II.

De competitie gaat op 23 september van start, daaraan voorafgaand vinden nog de gebruikelijke bekerwedstrijden plaats. Sliedrecht is ingedeeld in poule 59 met Hardinxveld, Nieuw Lekkerland en zondag tweede klasser CVV Zwervers uit Capelle a.d. IJssel.