Sportlaan 8
2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Na een geslaagd trainingskamp in de Portugese Algarve, heeft Sliedrecht zaterdag 14 januari in Goude tegen vierde divisionist De Jodan Boys een oefenwedstrijd gespeeld ter voorbereiding op de start van de tweede competitiehelft. De ploeg maakte een gretige en geïnspireerde indruk en wist het grootste deel van de wedstrijd een veldoverwicht te hebben, maar moest in de slotfase toch met 2-1 buigen voor de tegenstander.

Ander concept

De tevreden trainer/coach Marco Verbeek sprak van een “gretig en hongerig team dat behoorlijk veldspel liet zien”. Hij zag dit mede als resultaat van de teambuilding die in Portugal sterker werd gevormd. Met name in het eerste half uur was Sliedrecht de ploeg die de meeste aanspraak maakte op een voorsprong, maar kansen creëren en omzetten in doelpunten is nog steeds een onderwerp waaraan gewerkt wordt. Met een ander concept om met meer mensen voor het doel te komen is nog wel werk aan de winkel. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam Jodan Boys wel meer voor het Sliedrechtse doel, hetgeen vlak voor rust de 1-0 betekende toen een lage voorzet niet tijdig werd onderschept en Donatz kansloos was.

Verse wissels

Na de kantwissel was Marciano Simonis al snel dicht bij de gelijkmaker toen een hard afstandsschot rakelings over de deklat scheerde. Zes verse wissels na een uur spelen veranderden niet veel aan de wedstrijd. Wel kwam Sliedrecht langszij toen Dennis Verhoef uit vrije positie de 1-1 binnen kon schieten. Sliedrecht bleef “hoog staan” en maakte het De Jodan Boys moeilijk om tegenstoten te plaatsen. De laatste tien minuten persten de gastheren er toch nog een soort offensief uit, waarbij vijf minuten voor het eindsignaal de 2-1 werd gescoord.

Nieuwkomers

Sliedrecht toonde zich “strijdvaardig en energiek”, zoals Verbeek het noemde. Met de nieuwkomers Levy Wijers en Jackie Ooms bij het eerste elftal lijkt een goede beslissing te zijn genomen. Laatstgenoemde speelde ruim een halve wedstrijd en weerde zich prima als middenvelder. Ook invaller Wijers liet een solide indruk achter. Dinsdag 17 januari ontvangt Sliedrecht het Gorkumse Unitas op de Lockhorst, aanvang 20.00 uur. Zaterdag 21 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen S.V.L. uit Langbroek.