W.A. Scholtenlaan 138
6865NA
DOORWERTH
tel. 026-3336570

Een prima eerste helft, gevolgd door een wat mindere tweede helft, heeft zaterdag 28 januari in Doorwerth niet het gewenste resultaat opgeleverd tegen nummer zeven van de ranglijst DUNO. Met een 2-1 nederlaag keerde Sliedrecht huiswaarts.

De eerste helft liet Sliedrecht zien dat het met hard werken voor weinig tegenstanders bang hoeft te zijn. Alleen de afwerking is en blijft nog steeds een zorgenkindje. Met veel druk op de tegenstander, goed aansluitende linies en opportunistisch aanvalsspel werd DUNO praktisch de gehele eerste helft vastgezet op eigen helft. En er werden ook enkele goede kansen gecreëerd, maar iemand die resoluut “de trekker overhaalt” ontbreekt.

Vraagtekens

Tot overmaat van ramp moest Dennis Verhoef na een kwartier al met een blessure worden vervangen. Een dikke scoringskans voor Quinton Eugenia werd naast gekopt en een vliegend schot van Coen v.d. Waal werd door de keeper van DUNO tot corner verwerkt. Een lange bal in de blessuretijd van de eerste helft bracht Gytano Fernand plotseling in scoringspositie en hij faalde niet (1-0). Een doelpunt waar, ook volgens DUNO supporters, vraagtekens bij gezet kunnen worden vanwege buitenspel.

Te veel energie

De tweede helft begon aanvankelijk met een gelijk opgaande strijd, maar al snel nam DUNO de teugels in handen en moest Sliedrecht terug op eigen helft. Het hoge tempo van de eerste helft had te veel energie gekost om op dezelfde manier door te gaan. De technisch goed combinerende gastheren controleerden vanaf dat moment de wedstrijd en liepen halverwege de tweede helft, na een slippertje in de verdediging, uit naar 2-0 via Benjamin Maria.

Capituleren

De laatste tien minuten perste Sliedrecht er nog een slotoffensief uit. Eerst ranselde keeper Cornelissen een hard schot van Marciano Simonis uit de bovenhoek, maar kort daarna moest hij toch capituleren toen opnieuw Simonis een voorzet van Juninho van Ree hard binnen schoot (2-1). Sliedrecht bleef er in geloven, maar de tijd was te kort om het tij te doen keren.

Zorgenkindje

In voetballend opzicht kan Sliedrecht zich vaak wel meten met de competitie tegenstanders, maar het gebrek aan scorend vermogen is toch een zorgenkindje voor trainer Verbeek. Zaterdag 4 februari a.s. speelt Sliedrecht thuis tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.