Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Met een behoorlijke kater verlieten de spelers zaterdag 3 december het hoofdveld van de Lockhorst. Want na ruim 75 minuten moest Sliedrecht toch die ongelukkige tegengoal incasseren (0-1) tegen Almkerk, terwijl in deze aardige wedstrijd de ploeg van Verbeek gedegen verdedigingswerk had laten zien.

Degelijke eerste helft

Opnieuw moest Sliedrecht wegens het ontbreken van Sem v.d. Pijl, veranderingen in de opstelling aanbrengen. Dit had zeker geen directe nadelige gevolgen, want Sliedrecht liet een degelijke eerste helft zien, waarbij aan beide kanten zich geen of nauwelijks kansen voordeden. In die fase kreeg alleen Falk van Sluisveld een mogelijkheid tot scoren, maar zijn inzet verdween hoog over het doel. Een 0-0 ruststand was dan ook zeker op z’n plaats.

Prima indruk

Na de kantwissel was Almkerk wel de ploeg met het meeste balbezit en kon met name spits Jonathan van Eerd enkele keren gevaarlijk worden. Sliedrecht kon wel regelmatig met tegenaanvallen, gestuwd door een hard werkend middenveld waar Tobi van Zwienen een prima indruk achterliet, de tegenstander van zich afhouden. Zeker in de beginfase van de tweede helft moest ook keeper Mathijs Donatz enkele keren handelend optreden om zijn doel schoon te houden. Zo golfde het spel steeds heen en weer.

Onnodig ver

Ook Sliedrecht kreeg een paar kansjes, maar de steun die spits Dennis Verhoef kreeg was vaak niet voldoende om de sterke verdediging van Almkerk pijn te doen. Met nog minder dan een kwartier op de klok zette Almkerk via de linkerflank met een diepe bal een aanval op via Dominique Mahu, waarop keeper Donatz te snel reageerde en onnodig ver uit zijn doel kwam om de aanval te onderscheppen. Met nog twee Sliedrecht-verdedigers in de buurt, lepelde Mahu vanaf 40 meter de bal over de uitlopende Donatz (0-1) en bezorgde Almkerk hiermee de overwinning.

In het stof bijten

Een hardwerkend Sliedrecht, dat hoopte een gelijkspel over de streep te trekken, moest opnieuw in het stof bijten, terwijl een gelijkspel wellicht rechtvaardiger zou zijn geweest. Hiermee zakt Sliedrecht weer enkele plaatsen op de ranglijst. Zaterdag 10 december is de laatste competitieronde, maar Sliedrecht is dan vrij en gaat al met Kerstreces. De competitie wordt weer hervat op zaterdag 21 januari 2023.