Sliedrecht fors onderuit in derby tegen S.V.W.

SVW 1

Sliedrecht 1

Christiaan Perrier (intikker)
Patrick Zwart (intikker)
AhmedKalifa (schot)

1e klasse D

12 november 2022 14:30

M.R.G. Vink

Sportpark Molenburg
Kleine Schelluinsekade 5 C
4204TZ
GORINCHEM
tel. 0183-624375

Het is Sliedrecht zaterdag 12 november niet gelukt om door een overwinning op gastheer SVW uit de onderste regionen weg te komen. In een hectische slotfase, werd na een gelijk opgaande strijd met 3-0 verloren. Een uitslag die het vertoonde spel zeker niet weerspiegelt, maar door een vreemde beslissing een onverwacht doelpunt opleverde.

Beste mogelijkheden

In het eerste deel van de eerste helft had SVW de beste mogelijkheden om te scoren. Te lang aarzelen voordat geschoten werd door Zencirkiran gaf doelman Donatz de gelegenheid om in te grijpen. Ook een kopbal van Habtetsion die rakelings over de lat verdween had voor de Gorkummers een beter lot verdiend. Sliedrecht zette daar aanvallend niet al te veel tegenover. Vaak lange ballen naar de voorhoede of te weinig scherpte voor de goal konden de gastheren niet in verlegenheid brengen.

Terechte tussenstand

Na een klein half uur spelen ging het baltempo bij Sliedrecht omhoog en moest SVW terug, maar echt uitgespeelde kansen kon Sliedrecht niet creëren. Daarom werd de slag hoofdzakelijk op het middenveld gestreden en werd er menig persoonlijk duel uitgevochten. De dubbelblanke ruststand was dan ook een terechte tussenstand voor beide teams.

Van richting veranderd

Na de pauze zocht Sliedrecht meer de aanval, maar kon toch de rood-witte SVW muur niet slechten. Steeds weer onderschepten de Gorkummers de vaak niet al te zuivere passes van Sliedrecht en er deden zich dan ook geen echte kansen voor. Toen na ruim een uur een schot op het Sliedrecht doel van richting werd veranderd en Donatz hierdoor kansloos was, kwam SVW gemakkelijk op een 1-0 voorsprong. Sliedrecht moest nog meer de aanval zoeken en Mark Vet (17-jarige jeugdspeler) maakte zijn debuut.

Heetst van de strijd

Ruim tien minuten voor tijd werd buiten het zicht van de scheidsrechter de bal uit handen van doelman Donatz geslagen, waarna Patrik Zwart de 2-0 binnenschoot. Tot ontsteltenis van alles en iedereen keurde scheidsrechter Melvin Vink de goal goed. Ook de neutrale grensrechter durfde hier geen advies te geven. Volop commotie natuurlijk en in het heetst van de strijd kreeg keeper Mathijs Donatz tweemaal geel, dus rood en kon vertrekken.

Te weinig scorend vermogen

De wedstrijd was hiermee definitief gespeeld en in de slotfase maakte Ahmed Kelifa zelfs nog 3-0. Een teleurstellend resultaat, waarbij Sliedrecht zich (opnieuw) sterk benadeeld voelde. Het was zeker qua voetbal geen goede wedstrijd, zeker van Sliedrecht kant niet. Te weinig scorend vermogen en in verdedigend opzicht niet stabiel genoeg. Zaterdag 19 november a.s. speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Achilles’29, aanvang 14.30 u.