Sportlaan 7
3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Zonder een viertal vaste basisspelers die ontbraken wegens ziekte, werk en blessures, stond Sliedrecht voor de loodzware opgave om zaterdag 15 oktober koploper Scherpenzeel te bestrijden. Na twee keer een fikse achterstand (0-2 en 1-3) vocht Sliedrecht zich in de laatste tien minuten langszij (3-3) en sleepte een gelijkspel uit het vuur.

Hachelijke momenten

Een zeer slappe start van Sliedrecht leek de voorbode voor een fikse afstraffing, want binnen drie minuten kreeg Sliedrecht het eerste doelpunt al om de oren, toen Olivier Pilon uit een snelle aanval 0-1 kon scoren. De gasten bleven druk zetten op de Sliedrechtse verdediging die verschillende hachelijke momenten doormaakte. Toch duurde het tot halverwege de eerste helft voor dat nummer twee binnengeschoten werd. Vanaf de vleugel werd door Lars ten Teije vanaf zeker 35 meter een schot afgevuurd op het doel, dat door iedereen werd gemist, inclusief doelman Mathijs Donatz, die verbaasd de bal in het doel zag ploffen (0-2).

De teugels vieren

Sliedrecht probeerde het beste er van te maken en terwijl Scherpenzeel de teugels wat liet vieren, gingen bij Sliedrecht de aanvallen wat beter lopen. Voor het half uur werd de ijverige Quinton Eugenia gelanceerd, die zijn tegenstander afschudde en beheerst 1-2 scoorde. Het was dus toch mogelijk om de koploper pijn te doen….. Maar Scherpenzeel herpakte zich snel en kort voor de pauze werd een hard schot door keeper Donatz niet goed verwerkt, zodat de rebound een eenvoudige prooi was voor Arwin van Soest (1-3).

Onhoudbaar ingekopt

Het tweede bedrijf liet aanvankelijk eenzelfde beeld zien, d.w.z. een aandringend Scherpenzeel dat wel wat kansjes creëerde, maar de scherpte van voor de rust was er af bij de gasten. Sliedrecht kende het laatste kwart van de wedstrijd een opleving en leek niet te berusten in deze schier onafwendbare nederlaag. De weinige mogelijkheden die zich voordeden werden echter niet benut. Tot tien minuten voor tijd, toen uit een corner verdediger Nick Kamerling de bal feilloos en onhoudbaar inkopte (2-3). Scherpenzeel werd wat nerveuzer en Sliedrecht gooide alle remmen los. In blessuretijd ontstond opnieuw uit een corner een scrimmage voor het doel van Scherpenzeel, waar uiteindelijk Juninho van Ree als laatste zijn schoen tegen zette (3-3). Een zwaar bevochten gelijkspel, waar Sliedrecht heel tevreden mee moest zijn en wellicht door een iets te gemakkelijke houding van Scherpenzeel in de tweede helft een beetje in het zadel werd geholpen.

Mogelijkheden beperkt

Toch een belangrijk punt, want door de absentie van een handvol spelers waren de mogelijkheden beperkt. Complimenten aan de ploeg die vooral in de laatste fase hard heeft gewerkt om de achtstand om te buigen tot een gelijkspel. Zaterdag zijn er geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 29 oktober speelt Sliedrecht uit tegen DTS’35 in Ede, aanvang 15.00 uur