3364AT
SLIEDRECHT
tel. 0184-490198

Van de redactie – Joop Hartog

Er was minstens een overwinning nodig tegen HSV De Zuidvogels om (mede)koploper te worden. Helaas is het Sliedrecht zaterdag 26 maart niet gelukt om op eigen veld de ploeg uit Huizen te verrassen. De rood-groenen gingen met een 0-1 overwinning naar huis en waren hiermee de gelukkige maar verdiende winnaar.

Op hoger niveau gespeeld

De Zuidvogels had ook opgezien tegen de confrontatie met Sliedrecht, want Sliedrecht is voor vele tegenstanders een moeilijk te bespelen ploeg. De Zuidvogels herbergt een aantal spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld. Hierdoor gaan ook andere medespelers gemakkelijker meedraaien in dat ritme en dat bleek ook wel. Sliedrecht had in het eerste halfuur de grootste moeite om de goed en snel combinerende tegenstander buiten de 16-meter te houden. Het laatste kwartier schoot Chentouf net voorlangs en werd een corner van de doellijn gehaald, maar verder kwam Sliedrecht niet.

Inschattingsfout

Halverwege de eerste helft maakte de verdediging van Sliedrecht een inschattingsfout, die Martin Campbell in staat stelde om alleen op keeper Donatz af te gaan en hem gemakkelijk te passeren (0-1). Sliedrecht paste de posities en tactiek wat aan en begon het laatste kwartier van zich af te bijten en zette De Zuidvogels onder druk, overigens zonder dat de solide verdediging van de gasten enige krimp gaf.

Veel spelonderbrekingen

Na de pauze kwamen twee verse krachten hun opwachting maken bij Sliedrecht en leverden beide ploegen een aantrekkelijke tweede helft af, waarbij telkens bleek dat de spelers van De Zuidvogels in alle opzichten wat slimmer waren. Niet alleen in het spel, maar ook in kleine overtredingen en het bespelen van het arbitrale trio. Veel spelonderbrekingen aan de Zuidvogel-kant in de slotfase wegens kramp en andere ongemakken zorgden er voor dat Sliedrecht niet meer in z’n ritme kon komen.

Hands

In blessuretijd had scheidsrechter Kuipers nog een strafschop kunnen/moeten geven aan Sliedrecht wegens hands binnen de 16-meterlijn, maar de leidsman wilde hier niets van weten. Een teleurstelling, ook voor trainer Dennis v.d. Steen: “Heel jammer, want we moesten winnen om in de race te blijven, maar vandaag zat er voor ons niet meer in tegen deze sterke ploeg”, aldus v.d. Steen. Dinsdag 29 maart speelt Sliedrecht thuis een inhaalwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur.