Nuttige oefenpartij voor A-selectie

3364 AT
Sliedrecht

Van de Redactie – Joop Hartog

Zaterdag 17 juli heeft het eerste team de laatste van drie oefenwedstrijden afgewerkt in het eerste deel van de voorbereiding op de competitie 2021/22. Op De Lockhorst was 3e divisionist Unitas te gast en mocht Sliedrecht proberen om ook deze routinier voldoende tegenspel te bieden.

Bezieling ontbrak

Al snel werd duidelijk dat Sliedrecht niet in de vorm stak die het vorige week tegen OJC Rosmalen ten toon spreidde. Het bood wel aardig tegenspel, maar de echte bezieling ontbrak. De aanvallen weren vaak te slordig afgewerkt en er ontstonden slechts een paar kleine kansjes. Ook Unitas kon het de verdediging van Sliedrecht niet echt moeilijk maken.

Op de kruising

Een doelpoging van Chris Boom en een schot op de kruising door Akram Chentouf waren de enige gevaarlijke momenten die Sliedrecht creëerde. Unitas had niet veel meer kansen, maar na ruim 40 min. kon spits Everon Pisas toch wel de 0-1 binnenschuiven na een trekbal vanaf links.

Gang weer in het spel

De wedstrijd werd gespeeld in drie blokken van 30 minuten. In het laatste deel  kwamen diverse wisselspelers hun opwachting maken en zagen we een iets andere wedstrijd. De gang kwam weer in het spel en Sliedrecht was het merendeel van die periode op de Unitashelft te vinden. Veel echte kansen leverde dit niet op, daar waren de Gorkummers te ervaren voor.

Serieus opmaken voor competitie

Al met al toch een nuttige oefenpartij tegen een gerenommeerde tegenstander. Hiermee sluit Sliedrecht het eerste deel van de voorbereiding af en zal na 3 weken vakantie zich serieus gaan opmaken voor de competitie die eind september zal beginnen. Daar voor zullen nog meer oefen- en ook bekerwedstrijden worden gespeeld en zullen in grote lijnen de sleutelposities van het team ingevuld moeten worden.