10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Van de Redactie – Joop Hartog

Opnieuw een bizarre wedstrijd van Sliedrecht na de bekerzege tegen Noordwijk. Nu in en tegen FC Breukelen, waarbij een 2-1 achterstand in de laatste minuten werd omgezet in een 2-3 winstpartij. Sliedrecht liet dominant voetbal zien, maar was gedurende de wedstrijd niet in staat om een bres te slaan in de verdedigende opstelling van de tegenstander.

Gemakkelijk combinerend

Al snel moest Mathijs Donatz zijn ploeg behoeden voor een achterstand toen hij in de derde minuut al een harde inzet van Falko van Doorn moest stoppen. Sliedrecht was direct wakker en startte een offensief dat eigenlijk de gehele wedstrijd duurde. Veelvuldig balbezit, gemakkelijk combinerend, maar niet in staat een 100%-kans te creëren. Sterker nog, een ongelukkig moment van Roy van t Hoog’, waarbij de bal van zijn voet sprong, waarbij Sliedrecht in en bracht plotseling  Mike Versloot alleen voor Donatz (1-0).

Een goal kon niet uitblijven

Geen paniek bij Sliedrecht, dat geconcentreerd bleef aanvallen en ook de nodige kansen kreeg. Een dosis geluk ontbrak ook, maar vooral een aantal goede ingrepen van keeper Niels Neering hielden Sliedrecht voorlopig van scoren af. Voetballend leek het veel op éénrichtingsverkeer en een goal kon eigenlijk niet uitblijven. Kort voor het rustsignaal zorgde Marciano Simonis dan ook voor de gelijkmaker (1-1) uit een toegekende strafschop wegens hands. Maar nog voor de pauze werd door slecht uitverdedigen zelfs de stand naar 2-1 getild toen opnieuw Mike Versloot een voorzet van de linkerflank binnenkopte. “De eerste helft konden we er niet goed doorkomen”, blikte trainer Dennis v.d. Steen terug. En we kregen een paar ongelukkige goals tegen”.

Extra kopkracht

In de tweede helft werd het aanvalsconcept enigszins aangepast. “We hebben toen op een wat andere manier druk gezet en toen hadden we ze in de tang” blikte Van der Steen terug. Maar toen dat na bijna 20 minuten nog geen resultaat gaf, werd een drievoudige wissel toegepast. Kort daarna moest er weer worden geschoven, want de geblesseerd geraakte Bas van Stokkom kon niet meer als vrije verdediger fungeren en werd in de punt van de aanval geplaatst voor extra kopkracht. En dat leverde ook resultaat op. Vijf minuten voor het einde kopte hij een voorzet van Simonis feilloos binnen (2-2) en ging Sliedrecht razendsnel op zoek naar meer. Na een paar gemiste kansjes was het uiteindelijk Marciano Simonis die in blessuretijd een vrije trap vanaf 40 meter (al dan niet getoucheerd door een speler) in de verre hoek schoot (2-3).

Geweldige strijdlust

Een zwaarbevochten, maar uiterst verdiende overwinning oor een ploeg die dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Noordwijk erg diep moest gaan, maar nu ook weer blijk gaf van een ijzersterke conditie en een geweldige strijdlust. Een trotse trainer v.d. Steen: “We hebben weer heel hard gestreden. Vroeger verloren we zulke wedstrijden onder slechte weersomstandigheden, nu staan we er!” Zaterdag 17 oktober wacht de volgensde klus, dan komt WNC op bezoek, aanvang 14.30 uur

Opstelling: Donatz – Boom – van Stek – v.Stokkom – van ’t Hoog – Chentouf (65.Nieuwesteeg) – Simonis – v.d. Net – de Jong (65.Huijgen) – Verhoef – v.Harlingen (65.v.Laarhoven)