Sliedrecht speelt met Sleeuwijk in bekerduel

Sliedrecht 1

Sleeuwijk 1

Groep 1 L048

14 september 2019 14:30

Onbekend

Ook de derde en laatste poule wedstrijd van de bekercompetitie heeft Sliedrecht met grote cijfers gewonnen. Op sportpark De Lockhorst werd promovendus Sleeuwijk met 8-1 afgedroogd, waarbij vooral in de eerste helft zeker 5 of 6 grote kansen evenzovele doelpunten hadden moeten zijn.

Nog niet iedereen van het publiek had zijn of haar plaats ingenomen toen Dennis Verhoef de 1-0 al had binnengetikt, na goed voorbereidend werk van Anthony Fortes Furtado, die vooral in de eerste helft de Sleeuwijkse achterhoede vaak tot wanhoop bracht. In de eerste 20 minuten kreeg Sliedrecht volop mogelijkheden om de score snel uit te bouwen, maar pogingen van diverse spelers waren steeds te onzuiver of werden goed verwerkt door keeper Martijn Verhoeven.

Soepel verlopende combinaties

Halverwege de eerste omgang gingen de soepel verlopende combinaties, veelal ingeleid door Marciano Simonis, weer vruchten afwerpen en bracht Dennis Verhoef Sliedrecht op 2-0 en zorgde Jeroen Muilwijk voor 3-0. Bij de eerste keer dat Sleeuwijk in het 16-metergebied van Sliedrecht kwam was het gelijk prijs. Aantikken van een aanvaller betekende een strafschop die dankbaar werd benut door Jeffrey Molhoek (3-1). Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter v.d.Heyden kopte Chris Boom de 4-1 nog binnen.

Ondanks blessures

In de tweede helft kwam Sleeuwijk nauwelijks nog van eigen helft. Na een uur kwam Luciano van Harlingen net op tijd voor zijn tegenstander en maakte 5-1, terwijl Jeroen Muilwijk een trekbal van Akram Chentouf prima afrondde (6-1). Verhoef maakte snel daarna 7-1 en een strafschop werd tien minuten voor tijd nog door Marciano Simonis benut (8-1). Ondanks blessures van een 5-tal potentiele basisspelers beleefde Sliedrecht een gemakkelijke middag en heeft laten zien dat met een wat bredere selectie het team van trainer v.d. Steen wellicht hoge ogen kan gooien in de nieuwe competitie

Deze nieuwe competitie start a.s. zaterdag 21 september in een uitwedstrijd tegen Kloetinge, een tegenstander die door outsiders ook getipt wordt als één van de kandidaten die mee kan doen om de prijzen. Aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.

Opstelling: Donatz – Boom (46.Steenhuisen) - Korporaal – v.Stek – Chentouf – v.d.Waal – Verhoef(68.de Jong) – Simonis – Fortes Furtado (63.v.Laarhoven) – Muilwijk - Muilwijk