Vol erop!

29 oktober 2016 8:30

Onbekend

Vol erop!

Vandaag een grote dag. Tijdens de voorbereiding blijkt dat MO-11 vandaag vol aan de bak moet tegen IFC dat koploper is in de zwaluwen beker poule en in hun eigen competitie. Maar er was hoop want uit de speloverzichten bleek dat ook IFC tegen een aantal ploegen had gespeeld waar wij op gezegevierd hadden.

De rust in de kleedkamer verraadde al dat de meiden een zware avond achter de rug hadden. Bij sommige zat de schmink van het Halloweenfeest er nog op. De wedstijd begon in de dauw en het schemerdonker. Tijdens de voorbereiding was er al op gehamerd dat we er in deze wedstrijd gelijk vol bovenop moesten en dat bleek zeker geen koffiedik kijken geweest te zijn.

Dus vol erop. Meteen was de bal op de verkeerde helft en kwam er een uitbreker op Noa af. Gelukkig kon deze bal met gemak gepareerd worden. De meiden staan hierdoor gelijk op scherp en de rollen worden meteen ook omgedraaid. Op naar het goede doel. Door goed over te spelen worden er een aantal gaten in het spel van IFC benut. Rosalie laat er geen gras over groeien. In de 8ste minuut knalt ze de eerste goal erin!!!

IFC bijt zich nu ook vast. In de 9de minuut wordt de gelijkmaker gescoord. En al snel volgt een kans voor Sophie waarna de bal gelijk weer onze kant op komt. Een schot van de nummer 3 van IFC wordt vakkundig weggewerkt door onze verdediging. Het blijft druk aan het doel. De corners worden slim genomen door IFC. In plaats van op de spelers voor het doel te mikken wordt de ruimte vanuit het middenveld goed benut.

Het spel wordt snel hervat door Sliedrecht na één van de corners en in het geheel niet onverdienstelijk. De 2 -1 kan op het scorebord!!!

Met deze stand gaan we de rust in.

Lovende woorden volgen in de kleedkamer. We zijn er nog niet maar vooralsnog gaat het prima. De huidige stand draagt echter zichtbaar bij aan het zelfvertrouwen en de bananen met kruidkoek doen de rest.

In de tweede helft worden we door een prachtige herfstzon naar het veld begeleid. In de 27ste minuut blijkt dat we er weer vol voor gaan alleen komt de bal wat ongelukkig op de slof voor onze aanvallers terecht.

Kaylee kan vervolgens gaan stofzuigen. En hoe! Een corner wordt snoeihard door haar gestopt. Indrukwekkend! De druk op de andere helft is groter dan bij ons. Het zit IFC duidelijk niet mee in deze tweede helft wat ook vanuit hun technische staf te merken is. De trainer krijgt het niet aan geschreeuwd.

Maar ook af en toe kan de verdediging van Sliedrecht weer aan de bak want op de flanken en in het middenveld staan stevige spelers opgesteld bij IFC. Een redding van Noa resulteert nog in een vervaarlijke trap op haar handschoen.

En dan gaat Louise onderuit. Een tackel van achteren stopt haar spel. Het spel wordt stilgelegd en Louise recupereert zo snel als ze neer ging. Dapper speelt ze door en laat zich niet klein krijgen.

De actie wordt al weer snel vergeten want er is voldoende afleiding op het veld. Hoog tijd voor een volgende goal en die wordt dan ook gemaakt. Phathcha trapt de 3 – 1 erin in de 46ste minuut.

De wedstrijd lijkt in ons voordeel te gaan eindigen. En IFC doet nog een laatste poging wat resulteert in de 3 – 2. De tijd is alleen op en Laurens fluit af met deze stand. V.v. Sliedrecht MO-11 heeft het door hard werken en goed overspelen geflikt!!!!