Wat is het koud he!

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 2e klasse 09

26 november 2016 8:30

Onbekend

De wedstrijd van vandaag werd vooral eentje waarbij de tropische temperaturen van het begin van het seizoen eeuwen geleden leken. Toen we het veld op kwamen leek het wel of het gesneeuwd had. Het gehele veld was wit van de rijp en hard als staal. De warming up was dus hard nodig dus maar snel inrennen, koude knietjes op en actief worden met een setje rondotjes.

De Madense boys hadden kennelijk wat moeite het Sliedrechts winterwonderland te vinden wat ze kwamen pas vlak voor Laurens af kon fluiten, het veld op. Of was dit een weloverwogen tactische zet om warm te blijven? Het zou moeten blijken…

Met handen in de mouwen en hier en daar een muts op beginnen de meiden aan de 2 x 25 minuten. Met het eerste fluitsignaal komt ook gelijk het welkome zonnetje door. Meteen valt op dat, net als bij de uitwedstrijd, het spel zich vooral op de helft van de tegenstander plaats vindt. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste goal wordt gescoord!

In de kleedkamer was al gewaarschuwd vooral niet te overmoedig te worden en te blijven opletten op uitbrekers van de tegenpartij. En dat gebeurd dan ook al snel. Gelukkig kon deze bal gestopt worden in de linker hoek waarbij de bal al weer snel, na de uittrap door Noa, middels onze middenvelders weer terug de goede kant op gaat.

Toch blijken de Madense boys op tijd naar bed te zijn gegaan op vrijdagavond. Want door op te letten breken ze uit waarbij de bal, door goed samenspel van hun linker spits, overgespeeld wordt voor de voeten van de centrale spits die het voor de Madense boys af kan maken.

Met de 1 – 1 op het bord stellen de Sliedrechtse meiden zich weer op om vanuit het middenveld af te trappen. De Madense boys moeten dan vol aan de bak want het spel vindt vervolgens lange tijd zich op hun helft af. Er wordt een paar keer erg goed verdedigd door hun keeper Saar. Maar dan komt er een prachtig schot van onze Louise! Vanuit een onmogelijke hoek, met haar neus bijna tegen de achterlijn, haalt ze uit waardoor de bal genadeloos in het net verdwijnt.

Dat smaakt naar meer en meer volgen er dan ook. Aan beiden kanten overigens. Met de 4 – 2 op het bord verdwijnen de meiden in de catacomben van jeugdhonk. Daar kruipen er vijf tegen de verwarmingsplaten aan om weer wat op temperatuur te komen. De bananen en ontbijtkoek worden door sommige zelfs met warme thee weggespoeld waarna MO-11 weer helemaal het mannetje is. Met nog wat tactische aanwijzingen komen we dan weer het veld op.

De Madense boys hebben wat tactische wijzigingen in het team doorgevoerd en van keeper gewisseld. Hierdoor valt het veld wat meer uit elkaar dan dat het in de eerste helft deed. Er wordt regelmatig vanuit achter aangevallen maar onze vleugelspeelsters in de verdediging hebben dit goed door. Maureen ondervangt messcherp een paar aanvallen en duelleert met enige regelmaat vanuit haar rechter positie. Kiara speelt de bal zelfs eenmaal helemaal vanaf rechtst, langs het doel voorbij drie in rood geklede aanvallers, om hem vanuit haar basispositie via de linker vleugel weer in de voeten van onze spitsen af te leveren.

De Madense boys weten nog één keer uit te breken met een derde doelpunt maar Sliedrecht blijft overheersen. Met een mooie winst worden de strafschoppen aangevangen en er kan een score van 8 – 3 door Laurens worden doorgegeven aan de KNVB. Een mooie laatste wedstrijd op eigen bodem. Nog 1 wedstrijd te gaan in Werkendam en dan zit het er weer op voor dit seizoen.