MO11-1 verliest nipt van de koploper

Meisjes onder 11 zaterdag, MO11-1, 2e klasse 09

5 november 2016 9:00

Onbekend

Vandaag spelen we tegen OVV’67, de koploper in de competitie. Fenna mag gelukkig weer meedoen en zo beginnen we met een compleet team aan de wedstrijd.

Zoals gewoonlijk komen onze leeuwinnen strijdlustig het veld op en na de yell lopen ze naar hun positie. Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is begonnen. Het natte veld laat de bal niet altijd even goed rollen en de meiden moeten hier wat aan wennen. Zo verstrijken de eerste minuten. Beide teams zijn nu warm en komen wat beter in de wedstrijd. In de 8e minuut komt OVV’67 met een mooi schot op een voorsprong van 0-1. De meiden van Sliedrecht zetten er een tandje bij en de mouwen worden letterlijk opgestroopt. De verdediging heeft het niet makkelijk en Kaylee voorkomt met een harde trap een doelpunt. Met een aantal wissels komen er nieuwe spelers in het veld en het blijft een strijd die over en weer gaat. De ouders en trainers krijgen mooi voetbal met mooie kansen te zien van beide kanten! Noa duikt van de ene hoek naar de andere en de bal komt niet in het net. Ze trapt de bal uit naar Sophie. Sophie loopt met de bal aan haar voet naar voren. Met een paar mooie technieken speelt ze twee tegenstanders voorbij … Langs de lijn houdt iedereen zijn adem in, Sophie kijkt, haalt uit… Jammer, net geen doelpunt, maar wat ontzettend goed gespeeld. En zo volgen er meer aanvallen met mooie kansen, maar de bal wil er vooralsnog niet in. OVV’67 is aan de bal en zet de aanval op. Noa staat gefocust in haar doel en OVV’67 schiet. De bal komt op de paal en kaats terug naar een speler van OVV’67, de tegenstander schiet en zo komt het op 0-2. Na enkele lelijke woordjes, deze zal ik maar even niet noemen, gingen de schouders naar achter, neusjes in de wind en wat zij kunnen, kunnen wij ook! Sophie krijgt de bal aangespeeld en neemt hem mee over rechts. Tamar loopt mee naar voren en Sophie speelt met een lange pass naar Tamar. Tamar loopt met de bal op de keeper af en schiet met een mooie uithaal op het doel, GOAL! Zo komt Sliedrecht vlak voor rust op 1-2. Phathcha schiet nog vanuit het middenveld de bal hard richting doel, maar helaas kwam het niet tot de gelijkmaker. De scheids blaast af en Sliedrecht gaat de rust in met 1-2.

In de tweede helft zijn de dames gelijkwaardig aan elkaar. Fenna, Maureen en Kiara verdedigen goed en daardoor werd het heel lastig om nog te scoren voor OVV’67. De tijd dringt, maar de bal wil er maar niet in aan de kant van OVV’67. Misschien nu dan: Imke schiet de bal naar Louise, Louise neemt de bal rustig aan, neemt de tijd en speelt hem naar Rosalie. Rosalie neemt de bal mee richting doel en schiet… Jammer! De keeper houdt de bal. Ook uit de 3 corners, die Sliedrecht in de 2e helft krijgt, lukt het helaas niet om te scoren en zo eindigt deze leuke en spannende wedstrijd met een stand van 1-2 voor OVV’67.