Sliedrecht MO11-1 – EBOH MO11-1

19 november 2016 8:30

Laurens Trap

Onbekend

Zaterdagochtend gaat al vroeg de wekker, menig voetbalmoeder slaat hem zuchtend uit. Stiekem toch even verlangend naar een ballerina-dochter die ergens in de middag in een warme dansschool haar sport gaat beoefenen. Maar nee, wij hebben stoere voetbalchicks, dus vol goede moed hijsen we hen en onszelf in thermokleding en bewapend met sjaals, handschoenen en paraplu gaan we op weg naar de voetbalvereniging.

De paraplu lijkt niet nodig vandaag, het is waterkoud maar het blijft droog. Het veld kleurt gezellig roze dankzij de tenues van Sliedrecht en EBOH. Ons team is compleet en na de traditionele yell beginnen we meteen aanvallend aan de wedstrijd.

Al snel lijkt de eerste goal te vallen, maar Rosalie schiet de bal in de handen van de keeper. Dit laat ze niet nog een keer gebeuren en de eerstvolgende kans op doel tikt ze zelfverzekerd binnen. 1-0

We krijgen een vrije trap mee en als de vrouwelijke versie van Ronaldo, schiet Louise de bal in het doel, 2-0

Sliedrecht blijft druk zetten voorin en als de bal toch bij onze verdediging terecht komt staan onze meiden hun vrouwtje. Daar kom je niet zomaar langs! Sophie schiet eerst naast, maar maakt gelijk hierna een prachtige goal, 3-0

De doelpunten vliegen ons om de oren, Tamar 4-0, Phathcha 5-0, we kunnen het langs de kant haast niet bijhouden.

Dan breekt EBOH door onze sterke verdediging van Maureen en Kaylee heen en lijkt het tegendoelpunt te vallen. Maar nee, hier staat natuurlijk Noa die haar doel keurig schoon houdt!

Weer volgen 2 mooie goals, 1 van Sophie en 1 van Rosalie. 7-0 We juichen onze stemmen schor langs de kant. Ook fijn dat we zo toch een beetje warm kunnen blijven. Het is rust en de meiden kunnen even opwarmen en bijkomen van de succesvolle eerste helft.

Als de tweede helft begint zou je denken dat de meiden het rustig aan doen, ze staan immers ruim voor. Maar nee, voor elke bal wordt gevochten! Eigenlijk wil iedereen wel een keertje scoren en dat staat het samenwerken soms wel een beetje in de weg.

Sliedrecht blijft druk zetten en Louise maakt een prachtige goal. Dan laten we toch EBOH weer opkomen en ondanks de inzet van Fenna, Imke en Kyara achterin, scoren zij de 8-1. Dit tot grote vreugde van de meiden van EBOH want hen was chips belooft als ze zouden scoren.

Louise is weer op dreef en maakt de 9-1. Ook EBOH heeft de smaak te pakken en scoort hun 2e goal, die chips hebben ze dus wel verdiend!

Tamar maakt een mooie actie en rond deze keurig af, 10-2

De 11-2 van Louise volgt en in de laatste minuten scoort Tamar nog 2 keer. Dit maakt de eindstand 13-2. Onze meiden mogen trots huiswaarts keren, na weer een mooie wedstrijd.