Ruime overwinning C1

Linden, W.G. van der

Onbekend

Van de redactie

Zaterdag 13 februari heeft C1 een prima overwinning geboekt op FC Engelen C1. In een ambiance van mooi weer, prima (kunst)grasmat op het hoofdveld en talrijk publiek heeft Sliedrecht korte metten gemaakt met de Brabanders, alhoewel de 1-0 ruststand dat zeker niet deed vermoeden.

Vanaf de aftrap liet Sliedrecht direct zien dat het voor niets minder dan de winst zou gaan. In de 2e minuut al een snelle uitbraak over rechts van Rick Bronwasser en zijn trekbal kwam precies voor de voeten van Dion v.d. Dool (1-0). FC Engelen probeerde zich wel terug te knokken in de wedstrijd, maar kon vooralsnog geen kansen creëren. Vlak voor rust een mooie kopbal van Ton Dans die maar rakelings over ging en ook moest keeper David Hartog nog een goede redding verrichten op een harde schuiver.

Na de pauze ging Sliedrecht door waar het de 1e helft was geëindigd, nl aanvallen en de tegenstander onder druk houden. Na 5 minuten werd Rick Bronwasser bij een uitbraak aangetikt en kon de boosdoener met rood het veld verlaten. De toegekende vrije trap belandde op de paal, maar dat was slechts het beging van een prima tweede helft. In plaats van achterover te leunen tegen 10 man bleef Sliedrecht goed aandringen en begon de doelpuntenmachine te lopen. Na 10 min. scoorde Paul Garabi Asari op aangeven van opnieuw Rick Bronwasser. Een juweel van een doelpunt was nr. 3:  alleen voor de keeper stiftte Rick Bronwasser de bal over de doelman (3-0). Vervolgens ging het heel snel. Tom Dans zorgde voor 4-0, Cedric Tokromo leverde 5-0 af, Tobi van Zwienen 6-0 en opnieuw Tom Dans 7-0. Het slotakkoord kwam in de laatste minuut, 8-0 door Cas Visser en 9-0 door opnieuw Tom Das. De laatste 5 goals werden in de laatste 15 minuten gescoord.